Lufthansa prezintă noile cabine VVIP care redefinesc luxul

Lufthansa Technik, furnizorul de servicii de întreținere, reparații, revizie și modificare a aeronavelor din cadrul Lufthansa Group, a prezentat o nouă cabină VVIP, despre care compania spune că va stabili un nou standard pentru călătoriile de lux.


Proiectat în colaborare cu Boeing Business Jets (BBJ), CelestialSTAR este conceptul de cabină pentru aeronava Boeing 777-9. Interiorul spațios se întinde pe o suprafață de peste 340 de metri pătrați și este adaptat în mod special la cerințele unei noi generații de aeronave pentru șefi de stat, în timp ce designul final combină influențele tradiționale din moștenirea culturală a Orientului Mijlociu cu o notă modernă.

Foto: lufthansa-technik.com

Elementele interioare elegante maximizează confortul personal al pasagerilor de la bordul unui Boeing 777-9, care poate zbura peste 22 de ore și poate conecta oricare două orașe din lume, fără escală.

Foto: lufthansa-technik.com

Caracteristica emblematică a noului design al cabinei este patul și baia privată, asemănătoare unui cocon, care, împreună cu zona adiacentă Work&Balance, formează apartamentul privat multifuncțional. În acest cocon, baia și camerele de dormit se pot contopi într-un refugiu autonom, oferind atâta intimitate cât este nevoie, de exemplu dacă pasagerii doresc să se bucure de cel mai mare duș cu ploaie și masaj proiectat vreodată pentru un avion privat sau să stea comozi în patul de dimensiuni mari.

Foto: lufthansa-technik.com

Adaptată de la conceptul EXPLORER al Lufthansa Technik, tehnologia de proiecție transformă coconul închis într-o lume aproape imersivă de wellness și divertisment, dacă este necesar, afișând o mare varietate de conținut digital personalizat, de la un ecran de cinema, la proiecții 180° ale următoarei destinații de călătorie sau opere de artă virtuale.

Foto: lufthansa-technik.com

În cazul în care este nevoie de mai puțină izolare, lamelele rotative și glisante pot deschide coconul către restul cabinei pentru a oferi acces la sălile de exerciții sau la vestiarele din lateral sau pur și simplu pentru a permite intrarea mai multă lumină naturală în zona VVIP.

Foto: lufthansa-technik.com

Zona Work&Balance adiacentă coconului utilizează, de asemenea, pe deplin lățimea cabinei și este proiectată pentru a fi multifuncțională. În cele două scaune care se rotesc și glisează în mod flexibil, oaspeții nu numai că se pot aduna în jurul biroului VVIP mare pentru audiențe, ci și să se întoarcă și să își mute scaunele spre divane laterale pentru conversații cu alți oaspeți. Un mecanism de rotire inteligent integrat permite, de asemenea, ca suprafața meselor din fața divanelor să fie extinsă în funcție de necesități.

Adiacent apartamentului privat se află salonul Celestial Lounge, prin care pasagerii intră în aeronavă ca într-un hol, cu un bar integrat pentru băuturi răcoritoare și mai multe aranjamente de scaune.

AMI MÉG ÉRDEKELHET