Ce s-a întâmplat cu pilotul care a încercat să zboare de la Edinburgh la New York beat criță?

Pe lângă avioanele Boeing, companiile americane au probleme și cu piloții lor.

Foto: Shutterstock


Un pilot al companiei Delta Airlines care se pregătea să preia comanda unui zbor de la Edinburgh la New York a fost descoperit că avea o alcoolemie de două ori și jumătate peste limita admisă. În urma unei anchete, pilotul a fost trimis la închisoare pentru 10 luni.

În momentul arestării, care a avut loc la 16 iunie anul trecut, pilotul de la Delta Airlines, Lawrence Russell Jr. se pregătea să decoleze cu un avion Boeing 767. În timpul unui control de securitate cu raze X, s-a descoperit că bărbatul a ascuns în bagajul de mână două sticle de Jägermeister, dintre care una s-a dovedit a fi pe jumătate goală. O probă de sânge a dovedit că pilotul avea nu mai puțin de 49 mg de alcool în 100 ml de sânge, în timp ce limita legală în aviație este stabilită la 20 mg de alcool în 100 ml de sânge.

Pilotul a fost arestat de poliție și și-a primit acum sentința.

Foto: Facebook

Tribunalul din Edinburgh l-a condamnat pe pilotul de 63 de ani la 10 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat de faptul că s-a prezentat la datorie în timp ce era sub influența alcoolului. Pamela Rodgers, care l-a apărat pe pilot, a explicat instanței cum clientul ei "plin de remușcări" era un alcoolic în curs de recuperare. Potrivit acesteia, el nu mai băuse alcool de 277 de zile și parcursese cei 12 pași ai unui program de reabilitare pentru recuperare. Cu toate acestea, șeriful Alison Stirling a insistat asupra pedepsei cu închisoarea nu doar pentru a proteja publicul, ci și pentru că Russell avea deja două condamnări anterioare pentru conducere sub influența alcoolului în Statele Unite.

Foto: Facebook

"Comportamentul lui Lawrence Russell ar fi pus în pericol multe vieți; consecințele ar fi putut fi catastrofale. El a dat dovadă de o nepăsare nesăbuită față de siguranța pasagerilor și a echipajului său. Pilotul unui avion comercial are în mâinile sale viețile a sute de persoane. El le-ar fi pus pe toate în mare pericol. Această condamnare ar trebui să transmită mesajul că infracțiunile de această natură vor fi tratate cu fermitate",a declarat procurorul Lynne Barrie după audiere.

AMI MÉG ÉRDEKELHET