Sokkal erősebb és gyorsabb az új Porsche Taycan

A Porsche átfogó modellfrissítéssel újította meg a tisztán elektromos modellcsaládot.

Fotó: Porsche

Az új Porsche Taycan modellek erősebbek, nagyobb hatótávval rendelkeznek, jobban gyorsulnak és nagyobb kapacitással tölthetők, fokozott stabilitás mellett. A Style Porsche tovább élesítette a modell formatervét és erősebben megkülönböztette a Turbo modelleket. Az összes Taycan változat alapfelszereltsége kibővült és alapfelszereltség a Porsche Driver Experience legújabb generációja továbbfejlesztett kijelző- és vezérlési koncepcióval.

Fotó: Porsche

A Porsche Taycan mindhárom karosszéria-változata számos változáson ment keresztül. A Taycan sportlimuzin, a sokoldalú, offroad csomaggal is rendelhető Taycan Cross Turismo és a praktikus Taycan Sport Turismo is négyféle hajtáslánccal, hátsó-, valamint összkerékhajtással is elérhető. A Style Porsche által alkotott új első és hátsó lökhárítók az új lámpákkal tovább finomítják a Taycan letisztult formatervét. A nagyobb légbeömlők és a laposabb fényszórók még inkább kihangsúlyozzák a Taycan szélességét. Az új fényszórók nagyfelbontású HD mátrix technológiával rendelkeznek és immár a márka karakteres, négypontos grafikájában jelennek meg éjszaka is. A hátsó fényívben található Porsche logó háromdimenziós, üveghatású megjelenéssel tündököl, ráadásul elsőként elérhető megvilágított verzióban is, köszöntő és búcsúzó animációkkal.

A felfrissített modellek már 2024 tavaszán megérkeznek a szalonokba.

Fotó: Porsche

Minden frissített modell jobban gyorsul, mint elődje.

Két példa a kínálat két végéről: sportlimuzin változatban a Taycan és a Taycan Turbo S álló helyzetből 4,8 és 2,4 másodperc alatt gyorsul 100 km/h-ra. Ez 0,6 és 0,4 másodperccel gyorsabb, mint az elődmodellek esetében. A Sport Chrono csomag új push-to-pass funkciója révén a teljesítmény gombnyomásra modellvariánstól függően akár 70 kW-tal is megnőhet. A jobb gyorsulási idők a nagyobb rendszerteljesítményből erednek. Például a Taycan alapváltozata a korábbinál 60 kW-tal erősebb. A Taycan Turbo S esetében ez 140 kW pluszt jelent Launch Control funkcióval. A csúcsmodell megnövelt rendszerteljesítménye 952 lóerő (700 kW).

Fotó: Porsche

A karosszéria-változat és a hajtáslánc függvényében a WLTP hatótáv akár 678 kilométeresre nőtt, ami 35 százalékkal több, mint eddig. A frissített Taycan nem csupán kevesebbszer kell, hogy megálljon tölteni, de gyorsabban is tölt, ha szükség van rá: a 800 V-os DC töltőállomásokon például akár 320 kW-tal is tölthető, ami 50 kW-tal több, mint eddig. Az új nagyteljesítményű akkumulátor gyorstöltési ablaka jelentősen kibővült, vagyis a 300 kW feletti töltésfelvétel akár öt percig is fenntartható és az autó különösen gyorsan tölthető alacsony hőmérsékletek esetén is.

Az egyéni vezetési stílus függvényében az elődhöz viszonyítva mindez akár felezheti is a 10-ről 80 százalékra történő töltési időt. Az első generációs Taycan töltési ideje 10-ről 80 százalékra 15 Celsius fokos külső hőmérséklet esetén 37 perc volt. A frissített modell ugyanilyen körülmények között 18 perc alatt teljesít a nagyobb akkumulátor ellenére. A Performance Plus akkumulátor bruttó kapacitása 93-ról 105 kWh-ra nőtt.

Fotó: Porsche

Az összes frissített Taycan modell esetében alapfelszereltség a légrugózás.

Az új Porsche Active Ride futómű opcionálisan elérhető az összkerékhajtású modellekhez. Ugyan az egyes változatok akár 15 kilogrammal is könnyebbek , az alapfelszereltség minden eddiginél gazdagabb. A hangulatvilágítás, a ParkAssist tolatókamerával, az elektromosan behajtható külső tükrök környezetvilágítással, a fűthető első ülések, a Porsche Intelligent Range Manager (PIRM), az új hűtésrendszer és a hőszivattyú, a vezeték nélküli töltést biztosító okostelefon-tartó, a vezető és az utas oldalán lévő elektronikus töltőcsatlakozók, az üzemmódválasztó és a Plus szervokormányzás is széria.


AMI MÉG ÉRDEKELHET