Mai bine să știi dinainte care este aeroportul european cu cele mai multe bagaje pierdute

A fost întocmit clasamentul aeroporturilor europene responsabile de cele mai multe valize dispărute.

Foto: Shutterstock


Aeroporturile din Spania au raportat cel mai mare număr de bagaje pierdute în 2023, iar un aeroport care a gestionat anul trecut peste 60 de milioane de pasageri se află în fruntea unui clasament deloc măgulitor.

Reclamio, o companie specializată în cereri de despăgubire în domeniul aviației, a întocmit clasamentul cu privire la aeroporturile care au primit cele mai multe reclamații pentru bagaje pierdute anul trecut. Aeroporturile spaniole au avut rezultate deosebit de proaste, mai mult de un sfert (26,5%) din reclamații provenind de la turiștii care au călătorit pe aeroportul numărul unu din Madrid, Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Foto: Shutterstock

Madrid-Barajas

Pe locul secund cu cele mai multe bagaje pierdute se află al doilea cel mai aglomerat aeroport din Spania, Barcelona-El Prat, care a deservit 50 de milioane de pasageri în 2023 – de aici provin 13,2% dintre reclamații. Pe locul trei pe această listă se află un aeroport situat tot în Peninsula Iberică – Humberto Delgado din Lisabona, care reprezintă aproximativ 5,8% din reclamațiile înregistrate de Reclamio.

Cel mai aglomerat hub aerian din Portugalia a gestionat anul trecut aproximativ 34 de milioane de pasageri.

Paris Orly, cu aproximativ 32 de milioane de pasageri în 2023, se află pe locul al patrulea în clasament (cu 2,7% din reclamații), iar aeroportul din Palma de Mallorca, un alt aeroport spaniol, se află pe locul al cincilea: din totalul de reclamații pentru bagaje pierdute 2,4% au sosit de pe acest aeroport, care a gestionat anul trecut 31 de milioane de pasageri.

Foto: Shutterstock

Pierderea bagajelor în timpul unei călătorii sau al unei vacanțe poate părea înfricoșătoare, dar vestea bună este că 97% dintre călători își recuperează bagajele pierdute în termen de două zile. În orice caz, dacă nu îți găsești bagajele atunci când aterizezi, este vital să raportezi imediat la biroul de recuperare a bagajelor de la aeroport.

AMI MÉG ÉRDEKELHET