5 locuri uimitoare în care turiștii merg pentru o baie cu apă înghețată

Scufundarea în apă înghețată stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește circulația și îi ajută pe cei care suferă de migrene și depresie. Nu se practică doar în piscine special amenajate, ci există și locuri în natură unde o poți încerca.

Foto: Shutterstock


Cascada d'Akchour  (Maroc)

În nordul Marocului, în Parcul Național Talassemtane, la o altitudine de 325 de metri, se află această cascadă spectaculoasă, cu o înălțime de 80 de metri. Traseul până la cascadă, care începe la 11 kilometri de satul Akchour, este aproape la fel de spectaculos ca și această cădere de apă în sine: șerpuiește de-a lungul versantului munților Rif, printre cedri, stejari și roșcovi, iar de-a lungul drumului poți găsi cafenele care servesc băuturi și preparatul local tagine. Apa este în permanență rece și se poate merge desculț în apă, deși terenul de dedesubt este în mare parte accidentat.

Foto: Instagram

​Lacul Braies (Italia)

Înconjurat de lanțurile calcaroase ale Dolomiților, la o altitudine de 1.500 de metri, apele acestui lac din Tirolul de Sud sunt extrem de reci: temperaturile depășesc rareori 4 grade Celsius, iar în timpul iernii de obicei îngheață. Deși doar cei curajoși înoată în el, peisajul merită o excursie în ciuda apei extrem de reci. Legenda spune că pe partea sudică a lacului, în vârful Croda del Becco, la 2.810 metri, se află intrarea în lumea morților, unde la fiecare sută de ani se deschide o ușă secretă și o tânără prințesă vâslește peste lac în timpul lunii pline.

Foto: Instagram

​Forty Foot (Irlanda)

Indiferent de perioada anului, irlandezii se bucură de secole de marea din largul coastei Dublinului, cu temperaturi de maximum 16 grade Celsius, pe care localnicii le descriu ca fiind "plăcute". Pentru o lungă perioadă de timp, însă, doar bărbații aveau voie să folosească Forty Foot, dar din 1974 și femeilor li s-a permis să folosească zona de scăldat. Țărmul stâncos este un loc distractiv pentru toate vârstele, unde, pe lângă înot, oamenii se joacă sau fac grătare.

Foto: Instagram

​Râul Katsura (Japonia)

Coborând din munți, apele verzi-albăstrui și înghețate ale râului Katsura sunt perfecte pentru o scufundare în apă rece. Poți face acest lucru pe plajele publice amenajate pe malurile râului, cuibărit între păduri de cedru la nord-vest de Kyoto, pe care localnicii le folosesc cu regularitate pentru recreere, în ciuda temperaturilor scăzute din timpul iernii. În zona de camping din Parcul Utsukyo cursul apei nu este prea puternic, iar adâncimea este suficient de mică pentru a face din râul Katsura un loc sigur pentru înot.

Foto: Instagram

​Lacul Moraine (Canada)

Acest lac cristalin de 50 de hectare este situat în valea Ten Peaks din Parcul Național Banff din Alberta, înconjurat de ghețari. Acest lucru face ca apa să fie rece în toate anotimpurile, așa că, deși înotul nu este interzis, cei mai mulți oameni se aventurează doar cu caiacul sau canoea. Zona Lacului Moraine este un paradis pentru drumeții, cu vârfuri precum Eiffel, Mt. Temple și Panorama Peak, precum și numeroase trasee minunate.

Cea mai populară dintre acestea este Rockpile Trail, care oferă priveliști perfecte ale lacului.

Foto: Instagram

AMI MÉG ÉRDEKELHET