Fedezzük fel a Balti-államok erdeit és hegyeit egy új túraútvonalon!

Immár 2141 km összhosszúságú jelzett túraútvonal köti össze Litvánia, Észtország és Lettország erdeit és nemzeti parkjait.

Fotó: 123rf

Az európai uniós fejlesztésként frissen átadott Balti Erdők Túraútvonalat 20 kilométeres szakaszokra osztották, amelyek főleg erdei ösvényeket és megyei utakat foglalnak magukba, de van, amikor sziklákon vagy parti fövenyen halad az út – mindegyik szakaszhoz megfelelő szálláslehetőségek tartoznak. A Balti Erdők Túraútvonal a litván-lengyel határon fekvő Lazdijai városkából indul és Észtország fővárosában, Tallinnban zárul.

Fotó: 123rf

Lahemaa Nemzeti Park – Észtország

A túraútvonal legfontosabb, legszebb részei a különböző nemzeti parkokon és védett területeken haladnak át. Ilyen a természetimádók paradicsomaként ismert, 555 négyzetkilométeres Dzūkija Nemzeti Park és a Žemaitija Nemzeti Park (mindkettő Litvániában), a lettországi Kemeri, illetve Gauja parkok, valamint a Lahemaa és Alutaguse nevű védett területek Észtországban.

Fotó: 123rf

Gauja Nemzeti Park – Lettország

Az európai E11-es jelzésű túraútvonalhoz tartozó gyalogút mintegy 102–114 nap alatt teljesíthető. Természetesen a kevésbé ambiciózus kirándulókra is gondoltak, így összesen 50 különböző, egynapos túrázásra alkalmas részt alakítottak ki. A 2141 km összhosszúságból 747 km fut Litvániában, 674 km Lettországban és 720 Észtországban. A Balti Erdők Túraútvonal hivatalos honlapján bőségesen találunk leírásokat, térképeket és GPX-útvonalfájlokat – mindegyik szakaszhoz külön-külön vannak leírások az adott útvonal, nehézségi fokától a környékbeli fontosabb látnivalókig.

Látványos videó a túraútvonal természeti szépségeiről:

www.youtube.com

"The Forest Trail" - long distance cross-border hiking trail

Fotógaléria:

Fotó: baltictrails.eu










AMI MÉG ÉRDEKELHET