Immár üveglift visz fel London emblematikus erőművének kéményére

Fogadja a látogatókat a felújított londoni Battersea Erőmű várva várt panorámafelvonója.

Fotó: Lift 109

Megnyílt London legújabb látványossága! Az egyedi látványt és élményt kínáló Lift 109 üvegfelvonó az emblematikus Battersea Erőmű egyik kéményén fut fel a magasba, ahonnan az angol főváros körpanorámáját nyújtja!

Fotó: Lift 109

Ha máshonnan nem, a Pink Floyd brit rockegyüttes 1977-es sikeralbuma, az Animals borítójáról mindenki ismerheti a monumentális londoni Battersea Erőművet, amelynek négy kémény kölcsönöz erőteljes, indusztriális megjelenést. A brit főváros egykori ipari látványossága idén ősztől immár turisztikai desztinációvá alakult át, hiszen a hetvenes években bezárt szénerőmű új életre kelt: a belső térben bevásárlóközpontot alakítottak ki, de szálloda és luxusapartmanok is helyet kaptak benne. Immár a várva várt, Lift 109 elnevezésű külső panorámalift is megnyílt, amely a nevének megfelelően 109 méter magasra viszi fel az érdeklődőket (egy felnőttjegy ára 15,90 font).

Fotó: Lift 109

A magasban a város körpanorámája vár minket, a főbb londoni látványosságokról a hagyományos jelzések mellett a kiterjesztettvalóság-technika révén is kaphatunk információkat. Bár az új felvonó a legkorszerűbb technológiák használatával épült, de ahol lehetett, a tervezők és a kivitelezők meghagyták az eredeti szénerőmű elemeit.

A Battersea Erőműben emellett állandó kiállítás is nyílt a kulturális és ipari jelentőségű épület történetéről.
AMI MÉG ÉRDEKELHET