Un lift de sticlă ne duce la vârful centralei emblematice din Londra

Mult-așteptatul lift panoramic al centralei renovate Battersea din Londra îi așteaptă pe vizitatori.

Foto: Lift 109

S-a deschis cea mai nouă atracție din Londra! Oferind o priveliște și o experiență unică, liftul din sticlă numit Lift 109 urcă pe unul dintre coșurile emblematicei centrale Battersea, de unde oferă vedere panoramică asupra capitalei Angliei.

Foto: Lift 109

Dacă nu de altundeva, de pe coperta albumului de succes „Animals” din 1977 a trupei britanice rock Pink Floyd, toată lumea cunoaște monumentala Battersea Power Station din Londra, ale cărei patru coșuri îi conferă un aspect impozant. Fosta atracție industrială a capitalei britanice a fost transformată în această toamnă într-o destinație turistică, centrala pe cărbune închisă în anii 1970 fiind reînviată: în interior a fost creat un centru comercial, dar găzduiește și un hotel și apartamente de lux. Iar acum s-a deschis și mult-așteptatul lift panoramic extern numit Lift 109 care, după cum sugerează numele, duce vizitatorii până la o înălțime de 109 metri, prețul unui bilet pentru adulți fiind de 15,90 lire sterline.

Foto: Lift 109

În vârf ne așteaptă o vedere panoramică asupra orașului și putem obține informații despre principalele atracții londoneze și prin tehnologia de realitate augmentată. Deși noul lift a fost construit folosind tehnologie de ultimă oră, acolo unde a fost posibil proiectanții și antreprenorii au păstrat elementele originale ale centralei.

În Battersea Power Station s-a deschis și o expoziție permanentă despre istoria clădirii cu importanță culturală și industrială..
AMI MÉG ÉRDEKELHET