5 motive pentru a ne convinge de beneficiile drumețiilor de iarnă!

Iarna mulți oameni aleg programe și sporturi de interior în loc de activități outdoor, deși mișcarea în aer liber este mult mai bună. Să vă spunem de ce!


Foto: Unsplash


1. Te eliberezi de stres

Dacă ne aflăm mult timp printre patru pereți, s-ar putea să începem să ne simțim îngrijorați de ceva sau ca gândurile să ne țină treji prea mult timp. Mișcarea este unul dintre cele mai bune moduri de a face față problemelor de somn și de a scăpa de tensiune. Iar iarna este deosebit de important să fim în permanență în formă, pentru că relaxați ne putem proteja mai ușor de virusuri și boli.

2. Circulația sângelui

Dacă stăm așezați mult timp, cu siguranță avem nevoie de cel puțin o excursie mai mare pe săptămână – desigur, ideal ar fi trei antrenamente pe săptămână de cel puțin 30 de minute, dar dacă nu ne putem face timp pentru asta, în weekend să mergem într-o excursie mai mare, care are și ascensiuni. Cu cât ne forțăm mai mult, cu atât mai bine va fi pentru plămâni și pentru circulația sângelui.

3. Ochi mai odihniți

Foto: Unsplash

Dacă muncim în fața monitorului, atunci drumeția este binevenită și pentru că privitul în depărtare – chiar și holbarea – ne relaxează ochii și sistemul nervos. Este adevărat, iarna nu se desfășoară în fața noastră un peisaj verde liniștitor, în schimb putem vedea alte frumuseți: frunze înghețate, înzăpezite, fructe de pădure colorate care ies de sub gheață, munți înzăpeziți.

4. Comunitate

Din cauza epidemiei sunt mult mai puține evenimente sociale, mai ales iarna. Mai puține zile de naștere sărbătorite, petreceri, concerte, cine comune – de exemplu, o excursie fixă în fiecare lună poate fi un program comun grozav cu prietenii și rudele pe care nu le-am mai văzut de mult timp. Promovarea relațiilor sociale este cel puțin la fel de importantă pentru sănătate ca și condiția fizică! Toată lumea își poate prezenta ideile de drumeții din care să se aleagă programul comun.

5. Sănătate mentală

Foto: Unsplash

Forțarea limitelor în natură are un efect foarte bun asupra sănătății mintale. Asta nu înseamnă că trebuie să ne înscriem la drumeții de performanță iarna – ideea este să fim echilibrați. Dacă viteza este provocarea sau distanța parcursă, atunci aceasta să fie motivația. Sau dacă până acum am urât frigul și acum putem petrece chiar și 2-3 ore afară fără a blestema frigul, deja am progresat. Dacă ne este frig, să luăm lenjerie de corp termică, ce va elimina umezeala și astfel cu siguranță nu ne va fi frig și nu vom răci. Este foarte importantă și încălțămintea caldă, căptușită și impermeabilă, pentru a ne simți confortabil. Iar dacă excursiile de iarnă nu au devenit preferatele noastre, nu este nicio problemă, pentru a face mișcare putem patina, schia sau ne putem da cu sania!

AMI MÉG ÉRDEKELHET