Trucuri simple de a economisi bani la biletele de avion

În goana după bilete de avion ieftine, venim cu niște trucuri simple, pentru a găsi zboruri accesibile, oricând. Acest ghid te va ajuta să economisești din costul biletelor de avion.

Foto: Shutterstock


Prețurile biletelor de avion fluctuează, algoritmii modificând tarifele cu fiecare minut, în funcție de cerere și disponibilitate. De exemplu, companiile aeriene vor seta un preț diferit la aceeași cursă, în diferite sezoane, dar și în diferite zile ale săptămânii. Dar stai fără griji, aceste 3 trucuri simple te vor ajuta să înțelegi cum obții bilete de avion ieftine.

​Evită să zbori în weekend

Atunci când cauți bilete de avion ieftine, este recomandat să te orientezi către zilele de marți, miercuri și joi. Aceste zile sunt considerate mai puțin aglomerate, iar asta înseamnă că, în aceste zile există șanse mai mari să găsești bilete de avion la tarife reduse.

Rezervă biletele de avion din timp!

Foto: Shutterstock

Este esențial să rezervi biletele de avion cu ceva timp înainte, dacă vrei să prinzi prețuri bune. Lunile cele mai costisitoare sunt considerate iulie și august, motiv pentru care îți recomandăm să le eviți. Dacă vrei să zbori în timpul sezonului estival, cumpără biletele de avion ieftine cu 3 luni înainte. Pe măsură ce se apropie toamna, în septembrie sau octombrie poți rezerva bilete de avion ieftine și profita în continuare de vreme plăcută. Ianuarie și februarie sunt recunoscute ca cele mai avantajoase luni pentru achiziționarea biletelor de avion la prețuri reduse. În timpul perioadei de Early Bird sau Early Booking, prețurile sunt reduse cu până la 65% în comparație cu sezonul de vârf.

Profită de Promoții sau programele de loialitate

Foto: Shutterstock

Dacă nu ești constrâns de timp și ești flexibil în datele de călătorie, profită de ofertele speciale pentru bilete de avion ieftine. Companiile și agențiile aeriene lansează periodic promoții, care pot include reduceri semnificative, ajungând până la 20-30% sau chiar la jumătate din prețul inițial al biletului. Clienții care fac parte dintr-un program de loialitate și cumpără mereu bilete de avion din aceeași sursă, au parte de cadouri și bonusuri frecvente.

AMI MÉG ÉRDEKELHET