Și o companie aeriană europeană va introduce zone fără copii în avioanele sale

Zona fără copii va fi situată în partea din față a aeronavei și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani.

Foto: Shutterstock

Dacă ai fost vreodată nevoit să stai într-un zbor cu un bebeluș care plânge sau cu un copil care țipă, poate că ți-ai fi dorit o companie aeriană rezervată exclusiv adulților. Compania turcească Corendon Airlines a anunțat că va introduce zone fără copii pe una dintre rutele sale. Corendon este primul operator european care oferă acest serviciu, urmând exemplul unor companii internaționale precum AirAsia – relatează EuroNews.

Foto: Shutterstock

Compania aeriană turcă Corendon introduce din luna noiembrie zone doar pentru adulți pe zborurile dintre Amsterdam și insula Curaçao din Caraibe. Zona fără copii va fi situată în partea din față a avionului și va avea 93 de locuri rezervate pentru călătorii cu vârsta de peste 16 ani. Zona va fi separată de restul avionului prin pereți și perdele. Pentru a achiziționa un loc în zona destinată exclusiv adulților, pasagerii vor trebui să plătească un cost suplimentar de 45 de euro pe sens. De asemenea, sunt disponibile nouă locuri cu spațiu suplimentar pentru picioare, care costă 100 de euro în plus pe zbor. Fondatorul Corendon, Atilay Uslu, a declarat că zona fără copii are ca scop "să se adapteze călătorilor care caută un plus de liniște în timpul zborului". Uslu spune că acest lucru înseamnă, de asemenea, că părinții care călătoresc cu copii se pot simți mai puțin îngrijorați de deranjarea celorlalți pasageri. "Ei se pot bucura de zbor fără să se îngrijoreze dacă micuți lor fac zgomot", a spus el.

Corendon oferă deja hoteluri destinate exclusiv adulților în mai multe destinații, printre care Curaçao, Bodrum și Ibiza.

Foto: Shutterstock

Corendon este prima companie aeriană din Europa care oferă zone doar pentru adulți, dar unele companii internaționale au deja acest serviciu. AirAsia X are o zonă liniștită pe avioanele sale Airbus A330 pe distanțe lungi, care este rezervată pasagerilor cu vârste de peste 12 ani. Scoot, un transportator low-cost cu sediul în Singapore, dispune de cabine ScootinSilence pe avianele sale Boeing 787. Acestea sunt, de asemenea, accesibile doar călătorilor cu vârsta peste 12 ani. În același timp, TUI, KLM și Transavia au declarat că nu au planuri actuale de a exclude copiii din anumite zone ale avioanelor lor.

Însă călătorii par să fie încântați de idee.

Într-un sondaj realizat de Newsweek, 1.500 de adulți americani au fost întrebați dacă ar dori să vadă zone fără copii în transportul public. Aproape 60% dintre respondenți au fost de acord că o zonă rezervată exclusiv adulților în avioane și trenuri "ar fi un lucru pozitiv", în timp ce 27% nu au fost de acord, iar 14% nu au fost siguri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET