Szörfdeszka egy robogón? A BMW igent mondott a kihívásra!

A tengerparti városok ideális közlekedési eszközét mutatta be a BMW – a CE 04 Vagabund Moto tanulmány egy szörfdeszkával ellátott elektromos robogó.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Motorrad, a német márka motorkerékpáros részlege, összefogott a járművek átalakítására szakosodott ausztriai Vagabund Moto dizájnstúdióval. A végeredmény egy exkluzív BMW CE 04 elektromos robogó, amelyik városban ugyanolyan hasznos, mint a tengerparton.

Fotó: BMW Motorrad

„A jövő mobilitását mindenki egyénileg határozza meg” – vallja a grazi Vagabund Moto dizájnstúdió, és ennek jegyében a saját elképzelésük alapján alakították át a BMW CE 04 elektromos robogót. Az egyedi jármű nem csupán a fehér, sötétzöld, bézs és fekete árnyalatokból összeálló, kifejezetten látványos színösszeállításának köszönhetően különbözik a szériaváltozattól, de számos új praktikus tartozékot is kapott. Az egyik egy Peli tárolódoboz, amiben számos hasznos holmi elfér, a másik egy speciális állvány, amelyre a NOA által kifejezetten a koncepcióhoz tervezett szörfdeszka kapott helyet.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Motorrad közlemény szerint a szörfdeszka ebben az esetben nem szimpla sporteszköz, de „egyben a fenntartható városi életmód metaforája” is. A BMW CE 04 Vagabond Moto „a munkát, a szabadidőt és az egyéni kifejezésmódot ötvözi, megmutatva, hogy nem kell ellentmondásnak lennie ezek között.”

A technikai paraméterek nem változtak, így a 42 LE teljesítményű elektromos erőforrás 2,6 mp alatt gyorsítja fel a robogót álló helyzetből 50 km/h-ra, a 8,9 kWh kapacitású akkumulátortelep pedig a 130 km-es maximális hatótávolságot biztosít.

Fotó: BMW Motorrad

AMI MÉG ÉRDEKELHET