Stílusos cirkálót dobott piacra a jubiláló BMW Motorrad

Az új BMW R 18 Roctane a modern technológia és az autentikus anyagok stílusos ötvözete.

Fotó: BMW Motorrad

Az idén százéves BMW Motorrad 2020-ban mutatta be az R 18 cirkálót, a jubileumi évben pedig már a modellcsalád ötödik tagja érkezik. Az új BMW R 18 Roctane egy „custom bagger” stílusba öltöztetett cruiser és túragép.

Fotó: BMW Motorrad

A számos matt és krómfényezésű részlettel feldobott retródizájnhoz magas szintű praktikum társul: az összesen 54 literes hasznos teret biztosító két oldaldoboz a szériafelszereltség része. A két szintben kialakított ülések, a lábtartók és a sebességváltó kar elhelyezése, valamint a magasított kormány a klasszikus irányt követik, így a formához talán a széria fekete fényezése illik a legjobban, a jármű azonban metálszürke vagy sötét pezsgőszínű árnyalatban is kapható lesz.

Fotó: BMW Motorrad

A meghajtásról a sorozatgyártású motorkerékpárokba valaha beépített legerősebb 2 hengeres boxermotor gondoskodik. Az 1,8 literes egység legnagyobb teljesítménye 91 LE, maximális forgatónyomatéka pedig 158 Nm. Az extrák és a tartozékok óriási választékának köszönhetően valószínűleg nem készül majd két egyforma R 18 Roctane, hiszen a gépet mindenki a saját ízlése szerint konfigurálhatja.


AMI MÉG ÉRDEKELHET