BMW-rajongók, figyelem – különleges kiállítás nyílt különleges motorokkal!

Több mint 50 eredeti BMW motorkerékpár várja a látogatókat a müncheni BMW Múzeumban.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Motorrad fennállásának 100. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő, nagyszabású kiállítás 2023. május 12-én nyitotta meg kapuit a BMW Múzeumban. A BMW Motorrad 100 éves történetét feldolgozó tárlat nagyjából egy esztendőn át csábítja intenzív, izgalmas szellemi utazásra látogatóit.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Múzeum az elmúlt száz év több mint 55 eredeti motorkerékpárját tárja a nagyközönség elé a világhírű, tálra emlékeztető formájú „Museumschüssel”-ben. Az 1973-ban átadott, a látogatókat a mai napig mágnesként vonzó épület most egy 15 állomásból álló tematikus tárlatnak ad otthont. A rendezők az öt nagy egységre osztott kiállítást a BMW Motorrad legismertebb tervezőinek, a vásárlók érdeklődési területeinek, a képzeletet leginkább rabul ejtő motorkerékpár-kreációknak és a leginkább figyelemre méltó modelleknek szentelték. Mindemellett pedig most először, külön erre a célra kialakított pódiumon áll a nagyközönség elé a BMW Group Classic történeti kollekciójának néhány féltve őrzött darabja.

Fotó: BMW Motorrad

A kiállítás korabeli tankokat, üléseket, lámpákat, bukósisakokat, vázakat, valamint kisebb műszaki részegységeket is segítségül hív ahhoz, hogy az érdeklődők előtt világosan kirajzolódjon a múlttól a jelenig húzódó, izgalmakban bővelkedő, fejlődést szemléltető ív. A tárlaton nagy hangsúllyal jelennek meg az olyan területek, mint a motorsport, az elektromobilitás, a kutatás és fejlesztés és a reklám. A kiállításon helyet kapnak továbbá a jelenleg több mint 110 országba exportált, a kategóriában nemzetközi szinten meghatározó szerepet betöltő hatósági járművek képviselői is.

Emellett bemutatkoznak a világ legkülönbözőbb pontjain alapított BMW Motorrad klubok is.

A kiállítás legbecsesebb darabjaival a Motorsport részleg felé vezető úton találkozhatnak a látogatók. Két, a legendás Isle of Man Tourist Trophy versenyen aratott győzelmekhez kötődő gépről van szó: a világ talán legnehezebb motoros futamán előbb Schorsch Meier hagyta maga mögött a mezőnyt BMW R 255 Kompressor típusú motorjával, 75 évvel később pedig Michael Dunlop száguldott át elsőként a célvonalon a BMW S 1000 RR nyergében.

Fotó: BMW Motorrad

Az interaktív állomások arra bátorítják a látogatókat, hogy aktívan mélyüljenek el a kiállítás anyagában. Az egyik ezek közül a 2-es emelvényen elhelyezett fotóhelyszín, amely felejthetetlen pillanatokban részesíti a felfedező út résztvevőit. A látogatók ugyanitt felpattanhatnak két BMW motorkerékpár nyergébe is. Az egyik egy, az 1950-es évekből származó BMW R 25, a másik pedig a jelenlegi kínálatban megtalálható BMW S 1000 RR.

Az időszaki mellett megtekinthető az állandó kiállítás is, amelynek révén még alaposabban megismerhető a BMW Motorrad.

Fotó: BMW Motorrad

A BMW Múzeum nyitvatartási ideje:

Kedd–vasárnap, 10-től 18 óráig (utolsó belépési időpont: 17:30)

Belépti díjak az állandó és az időszaki kiállításokra:

  • Teljes árú jegy: 10 euró
  • Kedvezményes árú jegy: 7 euró
  • Csoportos látogatói jegy (min. 5 személy): 9 euró/fő
  • Családi jegy (max. 2 felnőtt és 3 18 év alatti korú gyermek): 24 euró

További információ, illetve jegyvásárlás:bmw- welt.com


AMI MÉG ÉRDEKELHET