Un model de performanţă M devine noul vârf de gamă BMW X1

Noul BMW X1 M35i xDrive vine cu un design exclusiv şi caracteristici de echipare rezervate iniţial pentru maşinile de înaltă performanţă de la BMW M GmbH.

BMW X1 M35i xDrive
Foto: BMW

Noul BMW X1 M35i xDrive se bazează pe plăcerea spontană de a conduce care se află în centrul conceptului de Sports Activity Vehicle (SAV) compact. Noul BMW X1 M35i xDrive este printre primele modele care prezintă noul BMW iDrive cu QuickSelect şi sistem de operare BMW 9. Livrările în Europa vor începe în noiembrie 2023.


Foto: BMW

Propulsorul cu patru cilindri al modelului BMW X1 M35i xDrive face parte din noua generaţie modulară de motoare BMW Group Efficient Dynamics şi foloseşte tehnologia M TwinPower Turbo pentru a înregistra o putere maximă de 300 CP în Europa. BMW X1 M35i xDrive ajunge de la 0 la 100 km/h în 5,4 secunde, în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Tehnologia specifică M a şasiului - care opţional include frâne M Compound în premieră pentru un model de performanţă - face echipă cu tracţiunea integrală inteligentă BMW xDrive.

Foto: BMW

Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanţă de la BMW M GmbH al cărui eşapament este evacuat prin două perechi de ţevi duble. Amplasate mult în stânga şi în dreapta difuzorului, acestea reprezintă o caracteristică a modelelor de înaltă performanţă de la BMW M şi au fost adoptate acum de cel mai puternic membru al gamei SAV compacte.

Transmisia Steptronic cu şapte trepte disponibilă la noul BMW X1 M35i xDrive iese în evidenţă prin acţiunea ultrarapidă de schimbare a vitezelor. Clapetele de schimbare de pe volan permit intervenţii manuale rapide în procesul de selecţie a treptelor. De asemenea, funcţia M Sport Boost este disponibilă pentru impulsuri rapide de viteză. În acest caz, toate sistemele de propulsie şi şasiu sunt comutate la setarea lor cea mai sportivă atunci când conducătorul acţionează clapeta de schimbare din stânga timp de cel puţin o secundă.

Foto: BMW

Tehnologia specifică M de şasiului de pe modelul de performanţă aduce şi o scădere cu 15 milimetri a gărzii la sol în comparaţie cu alte variante de model BMW X1. Direcţia sport, care vine tot ca dotare standard, combină sistemul Servotronic cu asistenţă de putere în funcţie de viteză, cu un raport de cremalieră foarte direct. Noul BMW X1 M35i xDrive este primul model de performanţă de la BMW M GmbH care este oferit cu opţiunea de frâne M Compound, care cuprinde discuri perforate de 385 de milimetri pe puntea faţă, respectiv discuri de 330 de milimetri pe cea spate.

Foto: BMW

Echiparea standard pentru noul BMW X1 M35i xDrive aduce şi scaune sport Sensatec/Alcantara de culoare neagră şi cusături de contrast albastre. Alternativ, acestea pot fi comandate ca opţiune cu piele Vernasca cu matlasare specială în formă de romb. De asemenea, pe lista de opţiuni se află şi scaunele M Sport. Acestea oferă o gamă largă de reglaje electrice (inclusiv funcţia de memorie pentru scaunul conducătorului), au tetiere integrate şi au sigla M iluminată în secţiunea superioară a spătarelor.

Ambianţa interioară foarte sportivă este combinată cu funcţionalitatea nerestricţionată.

Spătarul banchetei noului BMW X1 M35i xDrive este divizat şi se rabatează în raport 40:20:40, iar unghiul de înclinare al fiecărei secţiuni poate fi ajustat individual. Reglarea opţională înainte/înapoi pentru scaunele din spate aduce un plus de versatilitate. Capacitatea portbagajului poate fi mărită de la 540 de litri la maximum 1.600 de litri.

AMI MÉG ÉRDEKELHET