Zbor peste ocean în mai puțin de 4 ore cu noile avioane futuriste

Clienții United Airlines ar putea zbura în curând de la New York la Londra în doar trei ore și jumătate datorită investiției companiei aeriene în avioane supersonice.


Foto: littleisland.org

Compania aeriană s-a angajat să cumpere 15 avioane de tip Overture de la firma americană Boom Supersonic, capabile să zboare de două ori mai repede decât cele mai rapide avioane de azi. Ca parte a acordului, United Airlines are opțiunea de a cumpăra 35 de avioane suplimentare. Conform United, avioanele futuriste şi super rapide ar fi capabile să zboare de la Newark la Frankfurt în 4 ore (o călătorie care durează în mod normal peste 7 ore) sau de la San Francisco la Tokyo în doar 6 ore (traseul are în prezent peste 10 ore).

Foto: boomsupersonic.com

Avioanele nu sunt doar rapide, ci şi eficiente. Se așteaptă ca aeronava supersonică să zboare cu un combustibil 100% sustenabil. Nici confortul nu va fi uitat, avioanele sunt echipate cu ecrane infotainment și tehnologie contactless încorporată în fiecare scaun. Se așteaptă ca aeronava supersonică să facă primele zboruri în 2026 și să transporte pasageri în 2029. „Cu viteze de două ori mai rapide, pasagerii United vor experimenta toate avantajele vieții moderne, de la relații de afaceri mai productive, până la vacanțe mai lungi și mai relaxante și acces mai ușor la destinații mai îndepărtate", a declarat Blake Scholl, fondator și CEO Boom Supersonic.

Video despre Boom Supersonic Overture

www.youtube.com

Overture | The world's fastest airliner
AMI MÉG ÉRDEKELHET