6 feluri de mâncare pe care trebuie să le încerci în Tokyo!

Orice city break se poate transforma ușor într-un tur gastronomic, mai ales atunci când te afli într-un oraș atât de interesant și divers precum Tokyo.

Supă ramen Japonia
Foto: Shutterstock

Pe lângă cultură sau artă, și gastronomia japoneză este diferită de cea cu care suntem obișnuiți în Europa. Să trecem acum peste sushi și să vedem șase preparate care nu trebuie ratate în Tokyo!

Okonomiyaki

Foto: Unsplash

O combinație de clătite și omletă, acest fast food este extrem de popular în Tokyo. În forma sa mai tradițională, se servește cu ingrediente precum leurdă, carne de porc și varză. În multe locuri, okonomiyaki este gătit pe o plită în fața clienților și servit cu sos de soia. Alte topping-uri populare includ maioneza și bonito, adică fulgi de pește uscat.

Ramen

Foto: Unsplash

Această supă de tăiței a cucerit lumea și nu e de mirare - este un deliciu consistent și sățios care de obicei conține muguri de bambus, carne, ouă fierte și nori, adică alge marine uscate. Există multe tipuri diferite de restaurante cu ramen în Tokyo, fiecare cu arome și stil propriu. De asemenea, sunt și locuri în care poți să-ți personalizezi supa, dar cel mai bine este să te lași pe mâna bucătarilor.

Tempura 

Foto: Shutterstock

Un alt preparat japonez cunoscut pe plan mondial, tempura este de fapt carne, legume sau creveți prăjite într-o crustă fină de aluat ușor și crocant. Există multe restaurante în Tokyo care sunt specializate exclusiv pe tempura, așa că oricine poate își găsi favoritul lui.

Yakitori

Foto: Shutterstock

Yakitori este preparat în mod tradițional din carne de pui, înfiptă pe o frigare, unsă cu sos de soia dulce și prăjită pe cărbuni. Deși puiul este cel mai des întâlnit, există o mulțime de feluri de carne și legume pregătite în stil yakitori prin oraș. Cel mai bine este să le savurezi alături de o bere japoneză sau un sake, într-unul dintre numeroasele restaurantele izakaya din Tokyo, care se aseamănă cel mai mult cu gastro pub-urile europene.

Supa miso

Foto: Unsplash

Principalele ingrediente ale acestei supe tradiționale japoneze sunt dashi, un bulion de pește, și pasta miso, combinate cu diverse ingrediente precum tofu, ceapă verde și nori. Este populară în tot Tokyo, fiind adesea servită lângă mâncărurile principale.

Yakiniku

Foto: Shutterstock

Yakiniku este o modalitate ideală de a sta la masă și de a mânca împreună, deoarece este, în esență, un grătar în stil japonez. Carnea și legumele proaspete sunt gătite pe un grătar deschis în fața oaspeților, iar în unele restaurante poți chiar să îți frigi delicatesele pe grătar, după propriul gust.

AMI MÉG ÉRDEKELHET