O băutură mexicană veche de 3000 de ani a revenit din nou la modă

Nu conține alcool și este nutritivă, sănătoasă și răcoritoare.

Foto: Shutterstock


Populară acum nu doar în Mexic, ci și în întreaga lume, oamenii încep să descopere băutura tascalate, care datează din epoca mayașă.

Tascalate sau taxcalate, de culoare roșie-portocalie, este originară din Chiapas, cel mai sudic stat al țării din America Centrală, și este încă cea mai răspândită în această regiune, care acoperă fostul Imperiu Maya.

Se găsește în restaurante, piețe și centre comerciale.

Are o istorie îndelungată, fiind o băutură nonalcoolică populară în regiune de peste trei milenii. Inițial, a fost utilizată în scopuri ritualice, deoarece era folosită pentru a saluta domnitorul în Palenque, un centru religios mayaș, iar refuzul de a o bea putea avea consecințe grave.

www.instagram.com

Punch on Instagram: "Tascalate—a 3,000-year-old Maya drink—is reimagined as a bright and earthy mezcal cocktail at Mexico City’s @tlecan. Originating from the southernmost Mexican state of Chiapas, the traditional drink is made from ground maíz, cacao, achiote and water. At the bar, which sources ingredients directly from Chiapas, the drink takes the form of a sour to complement its rich, mineral flavor and texture. Tap the link in our bio to go behind-the-scenes of this high-concept cocktail paying tribute to pre-Hispanic traditions. #drinkpunch ✍️: @ximenanbqk 📷: @andrewreiner"

Recent, tascalate a redevenit din ce în ce mai la modă, tot ce ai nevoie pentru a-l prepara este porumb măcinat, cacao și semințe de achiote, o specie de arbore originară din America Latină. Versiunile moderne conțin uneori și zahăr, scorțișoară sau chiar ardei iute, iar unele adaugă lapte în loc de apă. Poate fi băută caldă sau rece, iar magazinele din Chiapas și din statele membre învecinate vând acum pulbere instant de tascalate.

Toate aceste ingrediente, chiar și semințele de achiote, sunt acum disponibile și la noi în țară, astfel încât poți prepara acasă această delicatesă mexicană sănătoasă.

Tascalate este o băutură bogată în nutrienți, motiv pentru care este atât de populară (și) în Mexic.
AMI MÉG ÉRDEKELHET