5 orașe, 5 clasice: cele mai bune destinații din Spania pentru o cină de calitate

Dacă ești în căutarea unei experiențe cu adevărat autentice.

Foto: Shutterstock


Pe lângă plajele cu nisip fin și cultura bogată, o atracție principală a Spaniei constă în delicioasa gastronomie locală. Iată cinci destinații pentru cei cărora le place să călătorească pentru desfătări culinare.

​Pintxos - San Sebastian

Foto: Instagram

Lăudându-se cu o serie de stele Michelin, San Sebastian s-a transformat într-una dintre cele mai atractive destinații culinare din lume. Dar orașul este, de asemenea, o alegere bună dacă nu dorești să plătești prea mult pentru o masă bună: orașul vechi, cunoscut sub numele de Parte Vieja, este plin de baruri de pintxos. Aceste mușcături sunt similare cu tapas, dar, de obicei, diversele garnituri stau deasupra unor felii mici de pâine, prinse pe o scobitoare. Bineînțeles, fiecare local are propria specialitate, cum ar fi pipas en tempura (creveți înăbușiți), carne de vită gătită lent în vin roșu sau ravioli dulci de pâine.

​Friptură de purcel - Madrid

Foto: Instagram

Capitala Spaniei are restaurante de aproape toate tipurile, dar pentru un adevărat favorit regional, alege cocido madrileno de porc prăjit și năut. Un alt fel de mâncare populară din Madrid este calmarul prăjit, bocadillo de calamares, care este disponibil în baruri.

​Paella - Valencia

Foto: Shutterstock

Paella se află, desigur, și ea pe listă, iar regiunea Valencia este patria acestui preparat pe bază de orez.

Fie că ești în căutarea unei paella cu fructe de mare, pui sau chorizo, există o mulțime de restaurante pe malul mării din care poți alege. Atunci când te afli în Valencia, merită vizitată piața centrală, cu sute de tarabe care vând produse din grădinile de legume din împrejurimi într-o clădire decorată cu mozaic. Pentru fructe de mare, îndreaptă-te spre vechiul sat pescăresc Cabanyal și, în timp ce te plimbi, nu ezita să guști băutura locală din lapte cunoscută sub numele de horchata.

​Tapas - Logroño

Foto: Shutterstock

Un popas pe ruta de pelerinaj Camino de Santiago, Logroño și-a construit reputația în jurul lui tapas. Nu este surprinzător faptul că în centrul istoric al orașului se află cel puțin 50 de restaurante unde călătorii înfometați pot gusta din clasicul spaniol - multe dintre acestea fiind specializate în doar unul sau două feluri de mâncare. Așadar, pentru o experiență cu adevărat variată, este recomandat să treci de la un restaurant la altul. Logroño este capitala regiunii Rioja, ceea ce înseamnă că există o gamă largă de vinuri.

​Brânzeturi - Oviedo

Foto: Instagram

Înconjurat de terenuri agricole fertile, orașul medieval Oviedo este situat în inima regiunii Asturias. Această zonă este renumită din punct de vedere gastronomic pentru abundența de brânzeturi, unde poți savura și celebra brânza albastră cremoasă Cabrales. Este recomandată degustarea cidrului de mere local, sidra, alături de selecțiile de brânzeturi. Spre deosebire de cidrul cumpărat din magazine, acesta este mai acid, adesea turnat în pahar de la un punct înalt pentru a-i permite să se aerisească.

AMI MÉG ÉRDEKELHET