Care este orașul cu cel mai aglomerat trafic și pe ce loc se află Bucureștiul?

Dacă vrem să ținem cont de traficul dintr-un oraș înainte de a călători, indexul de trafic TomTom este de mare ajutor.

Foto: Unsplash

Bucureștiul se află pe locul șapte pe lista orașelor cu cele mai proaste condiții de condus – reiese dintr-un studiu internațional privind traficul din marile orașe ale lumii. Indexul realizat de compania TomTom a analizat 389 de orașe din 56 de țări pentru a măsura timpul pe care mașinile îl petrec blocate în trafic. Vă arătăm ce aspecte au fost luate în considerare la întocmirea statisticilor.

Foto: Pixabay

TomTom Traffic Index măsoară constant traficul din orașele din întreaga lume pe baza timpului de călătorie, a costurilor de combustibil și a emisiilor de carbon. Mulțumită acestor statistici publice, pe timpul călătoriilor putem și noi calcula cât timp este necesar pentru a ajunge dintr-un loc în altul în traficul aglomerat cu taxiul sau cu o mașină închiriată.

Studiul TomTom arată că în 2022 traficul auto în orașele analizate a revenit la nivelurile anterioare pandemiei, iar în unele locuri situația chiar s-a înrăutățit.

Conform indexului, Londra este cel mai dificil oraș din punctul de vedere al circulației cu mașina.

Dar ce înseamnă asta exact? Viteza medie în capitala Angliei este de doar 14 km/h la orele de vârf și nu depășește 25 km/h nici în cele mai lejere condiții locale de trafic. Pentru 2022, timpul mediu pentru a parcurge 10 km în Londra a crescut cu 1:50 minute față de 2021, ajungând la 36:20 minute – iar la orele de vârf poate ajunge la 45 de minute.

Bucureștiul se află pe locul 7 al clasamentului: timpul mediu pentru a parcurge 10 km în Capitală a scăzut cu 10 secunde la 27:20 minute, viteza medie în orele de vârf fiind de 17 km/h. Conform indexului întocmit de către TomTom, în București la orele de vârf șoferii petrec în medie 277 ore (adică 11,5 zile) pe an în mașină.

Top 20 orașe cu traficul cel mai aglomerat:

Foto: Shutterstock

  1. Londra (Anglia)
  2. Bengaluru (India)
  3. Dublin (Irlanda)
  4. Sapporo (Japonia)
  5. Milano (Italia)
  6. Pune (India)
  7. București (România)
  8. Lima (Peru)
  9. Manila (Filipine)
  10. Bogota (Columbia)
  11. Paris (Franța)
  12. Roma (Italia)
  13. Mexico City (Mexic)
  14. Bruxelles (Belgia)
  15. Torino (Italia)
  16. Buenos Aires (Argentina)
  17. Thaichung (Taiwan)
  18. Varșovia (Polonia)
  19. New York (SUA)
  20. Nagoya (Japonia)
AMI MÉG ÉRDEKELHET