Koktél és kilátás – top 5 tetőbár a magyar fővárosban

Sky bar, roof top bar, tetőbár – akárhogy hívjuk, a lényeg, hogy csodás a kilátás, nincs zaj, finomak az italok és végre úgy érezhetjük, hogy visszakaptuk a régi életünket. Budapesti tetőbárok közül válogattunk ki ötöt.

Fotó: Facebook


Liz & Chain Bar

Fotó: Facebook

Az Apáczai Csere János utcai Marriott Hotel ilyen csodát rejt! A hotel 9. emeletén nyitott meg tavaly ez a szuper hely, ahol nemcsak különleges koktélokat ihatunk, hanem a fantasztikus, új étlapról is válogathatunk. Talán sehol máshol nincs ilyen kilátás Budapestre, hiszen körbefordulva Buda és Pest szépséges épületeit is egyszerre láthatjuk – a legtöbb tetőteraszon a Duna-parti kilátásnak csak egy részletét láthatjuk. A hidakat, a Gellért-hegyet, a várat, a Szent István Bazilikát és a Parlamentet is kémlelheted erről az elegáns tetőről.

Cím: 1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.

The Sky Garden Rooftop Terrace

Fotó: Mystery Hotel

A Mystery Hotel egy tetőkerttel akart nagyot robbantani és sikerült is: a tetőterasz egyszerre egzotikus, mediterrán és nagyon városi, mindenből a legjobb arányban. A budai várban, a Halászbástyában és a Gellért-hegyben is gyönyörködhetsz – ezek mind feltűnnek kivilágítva a pesti háztetők fölött, továbbá olyan italokat kóstolhatsz a bárban, mint a Rhubarb Blush rebarbarás koktél, a Bodza Gin vagy a Dark Moon kávés-tequilás ital. Ételeik közül a hamburger és a mezze tál kitűnő ebéd vagy vacsora lehet.

Cím: 1064 Budapest, Podmaniczky u. 45.

High Note SkyBar

Fotó: Facebook

A High Note SkyBar a belvárosi Aria Hotel tetején, közvetlenül a Szent István Bazilika mellett található, a terasz visszafogott, ha ott vagy, mégis Budapest tetején érzed magadat. A bár szerencsére a hotel vendégein kívül az utcáról érkezők előtt is nyitva áll, csupán asztalfoglalásra van szükségünk ahhoz, hogy egy könnyű saláta vagy egy frissen sült mellett elkortyoljunk egy italt vagy többet...

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Leo Rooftop

Fotó:

A Clark Ádám téren található a Leo Budapest tetőbár: a sikló lábánál, a Nemzeti Galéria alatt gyönyörködhetünk a panorámában. Mivel a Duna ezen oldalán kevesebb a tetőterasz, a Leo igazi gyöngyszem a budaiaknak, ráadásul a Leo Bistro közvetlenül a bár mellett van (az étterem egész évben működik), tehát kitűnő ételekből nincs hiány és a fantáziadús koktélokkal is csak az az egyetlen baj, hogy nehéz közülük választani, mert mind annyira vonzó.

Cím: 1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

Fotó: Facebook

Ilyen a naplemente az Intermezzo teraszán

A Hotel President tetőterasza télen korcsolyapályaként működik, de szerencsére már átvedlett Pest egyik legszebb tetőbárjává. A Parlament kupolája és a szomszédos Magyar Államkincstár Zsolnay-tetője igen hatásos: egyszerűen nem tudsz elszakadni a látványtól. Az Intermezzóba még akkor is érdemes lenne ellátogatni, ha csak csapvizet szolgálnának fel, de szerencsére nemcsak a panoráma, hanem a szolgáltatás, vendéglátás is kitűnő. Hidegtálak, kencék és hamburgerek közül választhatunk, na és persze az itallap ajánlata is sokszínű.

Cím: 1054 Budapest, Hold utca 3.

AMI MÉG ÉRDEKELHET