Ce clădire se află în fruntea noului top al atracțiilor turistice?

Ce ar trebui să se afle pe lista ta cu destinații obligatorii și peste ce ar trebui să sari? Hai să aruncăm o privire asupra celor mai bune și celor mai puțin atractive destinații.

Foto: Shutterstock

Ești în căutarea unor destinații pentru următoarea vacanță? Rețeaua de depozitare a bagajelor Stasher a clasificat 99 de atracții turistice din întreaga lume, pe baza unor date precum calitatea cazării locale, distanța până la cel mai apropiat aeroport internațional, siguranța turistică, recenziile TripAdvisor, Google Reviews și popularitatea pe TikTok. Pe baza acestora, fiecare atracție a primit un punctaj de la 1 la 10 – cu o clădire impozantă din Budapesta ieșind pe primul loc.

Cele mai bune atracții turistice

Foto: Shutterstock

Conform clasamentului realizat de Stasher, clădirea Parlamentului din Budapesta este atracția turistică numărul unu în lume. Cu vedere spre Dunăre, clădirea neogotică a obținut un punctaj de 7,34 din 10 posibile. Nota medie acordată de Google Reviews pentru Parlament a fost de 4,8/5, în timp ce nota medie pentru cazările locale pe Booking.com a fost de 8,6/10. Videoclipurile TikTok care prezintă clădirea din capitala Ungariei au fost vizualizate de peste 887 de milioane de ori, iar țara are un scor de pericol de numai 1,4/5 în indexul Global Peace, ceea ce o face foarte sigură.

Foto: Unsplash

Disneyland-ul din Paris se află pe locul al doilea, cu un scor de 7,17. Postările TikTok care prezintă parcul tematic au fost vizualizate de 7,9 miliarde de ori, ceea ce îl face de departe cea mai populară atracție de pe platformă. Locurile de cazare locale au primit un rating mediu de 8,6/10, iar pe Google Reviews a obținut, de asemenea, un scor bun, cu o medie de 4,5/5 stele. Parcul tematic de 5.510 hectare a sărbătorit recent cea de-a 30-a aniversare și a primit peste 9,7 milioane de vizitatori în 2019, înainte de pandemia globală.

Foto: Shutterstock

Al treilea pe listă este lacul artificial geotermic Blue Lagoon din Islanda, cu un scor de 7,15. Islanda este una dintre cele mai sigure țări din lume, cu un scor de 1,1/5 în indexul Global Peace. Calitatea cazărilor locale este, de asemenea, impresionantă, fiind printre cele mai bune de pe listă (nota medie de 9,2/10). Recenziile vizitatorilor sunt, de asemenea, pozitive, cu o notă medie de 4,6/5 pe Google Reviews, în timp ce 80% dintre recenziile de pe TripAdvisor au fost „foarte bune” sau „excelente”. Plaza De España din Sevilla (scor general de 7,13) și Angkor Wat din Cambodgia (7,04) au intrat, de asemenea, în top 5.

Cele mai rău cotate atracții turistice

Foto: Shutterstock

Hollywood Walk of Fame din Los Angeles se află pe locul 99, adică ultimul de pe listă, cu un scor de doar 3,42 – celebra atracție se afla, de asemenea, pe ultimul loc și pe lista din 2019. În recenziile lor, vizitatorii au descris în cea mai mare parte locul ca fiind „murdar” și „nesigur”, acordându-i cel mai mic punctaj (4/5) dintre toate destinațiile de pe listă în Google Reviews. În plus, indicele de pericol de 3,85 al Statelor Unite este considerat deosebit de ridicat, ceea ce a contribuit, de asemenea, la retrogradarea bulevardului din Hollywood.

Foto: Unsplash

A doua cea mai proastă atracție de pe listă este Marele Bazar din Istanbul, unul dintre cele mai vechi centre comerciale din lume, care are un punctaj slab în toate categoriile, încheind cu un scor general de 3,48. Taj Mahal din India este a treia cea mai proastă atracție, cu un scor de 3,83, mai ales că este deosebit de dificil de accesat printr-un aeroport internațional, turiștii fiind nevoiți să parcurgă 220 km după aterizare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET