Egy romániai város is bekerült Európa 10 legbarátságosabb települése közé

A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards keretében az olvasókat megkérdezték Európa „legbarátságosabb" városairól is.

Fotó: Shutterstock

A világ egyik legismertebb turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards a leghosszabb ideje működő elismerés az utazási ágazatban, különlegességét az adja, hogy az értékelések az utazóktól származnak. Idén több mint 520 ezer brit és amerikai olvasó töltötte ki az értékelést, átfogó képet adva a világ különböző tájain tett utazásaikról.

Fotó: Shutterstock

Siena

A Condé Nast Traveler által alapított Readers’ Choice Awards keretében az olaszországi Siena lett Európa „legbarátságosabb" városa.

A Toszkána szívében található várossal az olvasók 98,33%-a elégedett volt.

Persze a pozitív értékelések nem meglepőek, hiszen Sienában a gyönyörű gótikus épületek mellett rengeteg nyüzsgő kávézóval és hangulatos étteremmel találkozhatunk, a helyiek pedig híresek arról, hogy szívélyesen fogadják az idegeneket.

Fotó: Shutterstock

Cork

A második helyen az írországi Cork városa végzett. A bájos, mégis nyüzsgő városba is érdemes egyszer ellátogatni: remek ételek, lenyűgöző galériák és sokoldalú szórakozási lehetőséggel találkozhatunk. Mivel az írek amúgy is híresek barátságosságukról, így nem is annyira meglepő, hogy Dublin lett Európa harmadik legbarátságosabb városa a Condé Nast Traveler olvasói szerint. Az első 10-be a román főváros is bekerült, Bukarest a 9-ik helyen végzett. Egyébként Spanyolország is jól teljesített, hiszen Malaga és San Sebastian is felkerült Európa legbarátságosabb városainak listájára.

Top 10 legbarátságosabb város Európában

  1. Siena, Olaszország (98,33%)
  2. Cork, Írország (97%)
  3. Dublin, Írország (95,37%)
  4. Helsinki, Finnország (95%)
  5. Belgrád, Szerbia (94,55%)
  6. Malaga, Spanyolország (94,19%)
  7. San Sebastián, Spanyolország (92,67%)
  8. Dubrovnik, Horvátország (92,61%)
  9. Bukarest, Románia (92,5%)
  10. Ljubljana, Szlovénia (92,31%)
AMI MÉG ÉRDEKELHET