Cafea: 4+1 tendinţe din lumea largă

Dincolo de cafeaua cu lapte obișnuită, există nenumărate variante cu care ne putem reînnoi obiceiurile consumului de cafea chiar și acasă. Iată câteva dintre cele mai interesante reţete.

Foto: 123rf

1 Espresso tonik

Foto: Pexels

Combinaţia aparent ciudată a devenit extrem de populară în ultimii ani - cele două băuturi amărui s-au dovedit a fi un mix divin. O găsim și în oferta cafenelelor de specialitate, dar o putem prepara și acasă oricând. Pentru o experienţă deosebită, să căutăm un espresso mai fructat, iar apa tonică merge de minune cu lămâie, aceasta evidenţiindu-i aroma acrișoară.

2 Dalgona

Foto: 123rf

Este una dintre cele mai recente tendinţe, și a reușit să convingă prin textura sasuper cremoasă. Nu necesită ingrediente speciale și poate fi preparată acasă fără probleme. Se bazează pe amestecul 1: 1:1 de cafea instant, zahăr și apă, din carese prepară o spumă cu ajutorul unui robot ,ca apoi să fie turnată în straturi peste lapte. E ceva mai mult de lucru la acest tip de cafea decât cu un latte simplu, dar experienţa merită.

3 Affogato

Foto: 123rf

Reţeta italiană nu este nici nouă, nici complicată, totuși este unul din cele mai bune lucruri ce se pot întâmpla unei cafele.Conţine două ingrediente simple: un espresso bine pregătit și îngheţată de vanilie. Dacă ne dorim ceva ieșit din comun, putem adăuga un strop de lichior amaretto. În mod tradiţional, băutura nu se consumă dimineaţa, ci după masă, în loc de desert.

4 Cold brew

Foto: Pexels

Toată lumea a auzit de cafeaua cu gheaţă – practic la un espresso tradiţional se adaugă gheaţă. Cold brew este însă altceva, deoarece cafeaua se prepară cu apă rece, fără fierbere. Procedeul este interesant din punct de vedere tehnic, întrucât astfel ies la iveală din cafea arome mai puţin cunoscute. Pentru a o prepara, cafeaua se lasă la macerat 12-24 de ore, iar rezultatul este o cafea cu gust mai puţin puternic decât cea obișnuită.

+ 1 LATTE DE VANILIE, FĂRĂ ZAHĂR*

Foto: Unsplash

„Urmărim ultimele tendinţe în ceea ce privește cafeaua la punctele Fresh Corner, o inovaţie recentă fiind latte-ul de vanilie fără zahăr.* Apariţia sa în oferta noastră este o veste bună pentru toţi cei care nu consumă deloc zahăr sau cei care vor să scape de kilogramele în plus. Este cea mai populară cafea aromată fără zahăr la nivel internaţional, nu se simte lipsa zahărului, astfel nici cei care preferă aromele obișnuite nu trebuie să facă compromisuri."

Bálint Unyi, expert gastro, Grupul MOL

* Produsul încă nu este comercializată în România.

AMI MÉG ÉRDEKELHET