Nu trebuie să călătorești în cealaltă parte a lumii pentru a gusta o cafea vietnameză specială

Cultivate în mod tradițional în Vietnam, boabele folosite pentru această băutură au un conținut ridicat de cofeină, iar aroma puternică este posibilă datorită filtrului de cafea din metal.

Foto: Pixabay

Vietnamul este a doua cea mai mare țară producătoare de cafea din lume, după Brazilia, și primul producător mondial de cafea robusta. Boabele de robusta, bogate în cofeină, dau naștere unei cafele cu adevărat deosebite.

Foto: Pixabay

Phin filter

Cafeaua vietnameză poate fi servită cu cuburi de gheață sau poate fi chiar congelată.

Pentru a face versiunea congelată, tot ce trebuie să faci este să fierbi cafeaua, să amesteci zahărul, să o pui la congelator. La servire, când cafeaua scoaső din congelator devine zgrunţuroasă, să torni niște lapte condensat peste el. Acesta din urmă este un ingredient important: accentuează finețea băuturii și o îndulcește în același timp. Deși cafeaua poate fi servită caldă sau rece, în Vietnam se preferă, în general, varianta rece. Prepararea tradițională necesită, de asemenea, un așa-numit "filtru phin", prin care băutura se poate scurge încet. Cafeaua preparată are nevoie de timp pentru a se congela, așa că este o idee bună să începeți să preparați băutura cu câteva ore înainte de a o consuma.

Ghid video

www.youtube.com

How to Make Vietnamese Iced Coffee -- easy recipe

Istoria cafelei vietnameze

Foto: Pixabay

Cafeaua a fost introdusă în Vietnam de un preot francez în 1857.

El spera să înceapă să cultive cafea în regiunea nordică, dar înălțimile centrale ale țării ofereau un mediu de producție mai bun pentru boabele de cafea: așa a început cultivarea boabelor de cafea robusta în anii 1900. Laptele condensat are, de asemenea, legătură cu francezii, deoarece popularitatea cafelei a crescut și cererea de lapte, care însă era greu de transportat în Vietnam. Pe măsură ce țara a început să rămână fără lapte produs pe plan intern și importul s-a dovedit a fi destul de dificil, oamenii au căutat o altă soluție. Aceasta a devenit laptele condensat, care își păstra calitatea mult mai mult timp și putea fi cumpărat în cutii de conserve.

AMI MÉG ÉRDEKELHET