Ai petrece câteva zile în Zürich? 5 sfaturi pentru călătoria perfectă!

Cel mai mare oraș elvețian, unde viața culturală vibrează constant, mâncarea este excelentă, iar arhitectura uluitoare.

Zürich dispune de un transport public excelent, dar orașul este atât de minunat încât nici măcar mersul pe străzile deluroase nu este obositor. Dar ce să facem mai exact în acest oraș frumos când îl vizităm? Vă spunem!

Orașul vechi

Foto: Pexels

Dacă există ceva de neratat în Zürich, atunci în mod clar este orașul vechi: care ne așteaptă cu străzi pietruite, clădiri și case cu fațade colorate, turnuri datând din secolul al XIII-lea. Dar este aproape sigur că vom vedea câte o piscină și o fântână străveche, iar cafenelele și restaurantele de modă veche aproape imediat ne vor duce înapoi la istorie.

Muzeul Lindt

Foto: Muzeul Lindt

Nu trebuie să fim fani ai ciocolatei pentru a considera impresionant Muzeul Lindt sau fabrica sa de ciocolată. Primul – care este cel mai mare muzeu de acest gen din lume – s-a deschis în 2020. Elementul central al imensului complex de 65 de mii de metri pătrați este o fântână de ciocolată uimitoare, cu o înălțime de peste 9 metri, în foaierul de marmură albă al muzeului, în care curg 1.500 de litri de ciocolată lichidă.

Le Corbusier

Foto: Discover Zürich

În 1960, Heidi Weber, designer de interior, patron de artă și proprietar al unei galerii elvețiene, l-a rugat pe Le Corbusier să proiecteze un muzeu la Zürich – clientul a finanțat din banii proprii construcția clădirii. În următorii 50 de ani Weber a condus muzeul deschis în 1967, și a finanțat întreținerea și expozițiile.

Ciclism în jurul lacului

Foto: Pixabay

Ciclismul pe malul Lacului Zürich este o altă modalitate excelentă de a explora obiectivele turistice ale orașului, vilele de lux de pe malul lacului și Alpii Glarus, iar la capătul drumului ne putem relaxa chiar și în băile termale. Traseul format din două etape acoperă un total de 51,5 kilometri.

Comori la piața de vechituri 

Foto: Pexels

Există ceva mai distractiv decât să cauți comori într-o piață de vechituri? Mai ales când ești în străinătate, poți găsi lucruri pe care nu le-ai găsi niciodată acasă, de la adevărate comori antice până la articole distractive direct din podul cuiva. Această piață de vechituri, șerpuind de-a lungul unei piețe chiar din locul în care pornesc bărcile de pe lac, este deschisă în fiecare sâmbătă de la 7:00 până la 17:00, între mai și octombrie.

Foto: Unsplash

AMI MÉG ÉRDEKELHET