5 locuri din Croația pe care localnicii le iubesc

Litoralul croat este o priveliște captivantă pentru oricine l-a văzut vreodată. Pe lângă frumusețea Mării Adriatice, există mai multe lucruri de văzut și de făcut în această țară.

Foto: Shutterstock

Dubrovnik și Split sunt destinații cunoscute și iubite de mulți, dar, să recunoaștem, aceste locuri sunt adesea prea aglomerate și stresante. Din fericire, țara are peste 1.200 de insule, așa că iată 5 locuri pentru o vacanță relaxantă.

Gorski kotar

Foto: Shutterstock

Zona muntoasă de la nord-est de Rijeka este un paradis pentru iubitorii de natură.

Aici se află Parcul Național Risnjak, unde poți vedea o multitudine de animale sălbatice, dar poți închiria și o cabană în zonă, dacă vrei să te bucuri de liniștea peisajului pentru mai mult timp. Croaților le place să se relaxeze aici după o zi petrecută în oraș, mai ales dacă vor să scape de aglomerația de pe plajă.

Istria

Foto: Shutterstock

Hum

Peninsula va fi familiară multora, însă nu doar coasta ci și interiorul său merită o vizită - sau cel puțin așa susțin localnicii. Drumuri rurale șerpuitoare, podgorii și plantații de măslini împânzesc peisajul cu adevărat idilic în care ocazional un oraș medieval te face să te oprești.

Šibenik

Foto: Shutterstock

Orașul Šibenik este de obicei umbrit de localitățile învecinate Split și Dubrovnik, probabil din cauza faptului că se află la vărsarea râului Krka în mare și nu direct pe litoral. Dar nu duce lipsă de obiective turistice, mai ales că orașul se mândrește cu două situri din Patrimoniul Mondial UNESCO, Catedrala Sfântul Iacob și Fortăreața Sfântul Nicolae.

Zlarin

Foto: Shutterstock

Insula Zlarin, în apropiere de Šibenik, este cunoscută pentru frumoasele sale bijuterii de corali roșii și pentru că este prima insulă croată care nu mai comercializează materiale plastice de unică folosință din 2019. Plajele insulei sunt cu pietriș, ceea ce face ca apa limpede să fie perfectă pentru snorkelling și înot, dar caiacul și SUP-ul sunt, de asemenea, populare aici.

Pe insulă nu pot circula mașini, dar se poate explora ușor cu bicicleta și pe jos.

Pag

Foto: Shutterstock

Plimbându-te pe insula Pag te simți ca pe o altă planetă. Cea de-a cincea insulă ca mărime a țării este cu siguranță diferită de restul: are plaje frumoase, dar este cunoscută și pentru interiorul său arid, unde nu există aproape deloc vegetație. Pe lângă turism și creșterea animalelor, localnicii își câștigă existența din brânză și ulei de măsline, așa că nu uita să le încerci când ești aici.

AMI MÉG ÉRDEKELHET