Un student preferă să facă naveta la universitate cu avionul din cauza prețurilor la chirii

Un tânăr canadian a dus conceptul de navetă la un nou nivel și își petrece aproape 4 ore de zbor în zilele în care are cursuri.

Foto: Shutterstock


Un student canadian a dus conceptul de navetă la un nou nivel, alegând să zboare la Universitatea din British Columbia din Calgary, la 674 de kilometri de marele oraș de pe coasta de vest a țării, din cauza prețurilor mari ale chiriilor din Vancouver. Să zboare cu avionul de fiecare dată când trebuie să meargă la universitate este mai ieftin decât să locuiască în Vancouver.

Din nefericire, Tim Chen, un tânăr student la economie prezentat de New York Post, nu a reușit să găsească un loc de cazare într-un cămin și a văzut că prețurile chiriilor din oraș sunt exorbitante. După ce a făcut niște calcule, a decis că ar fi mai bine să se mute înapoi acasă la părinții săi, în Calgary, și să facă naveta între cele două orașe cu avionul, pentru că, chiar și cu toate biletele de avion, ar cheltui mai puțini bani decât dacă ar locui în Vancouver.

Foto: Facebook

Este adevărat că este norocos, deoarece are doar trei cursuri pe săptămână, așa că nu trebuie să facă naveta cinci zile. Tânărul a dezvăluit că călătorește exclusiv cu zborurile Air Canada - așa că trebuie să acumuleze o mulțime de mile pe cardul său de călător frecvent. Chen locuia în Vancouver, dar când s-a întors din vacanță în toamnă, chiria i-a crescut atât de mult încât a decis să se mute înapoi în orașul în care a locuit înainte de facultate și să-și continue studiile.

Foto: Facebook

"Ar trebui să plătesc o chirie de aproximativ 2.500 de dolari, deci nu mi se pare că este o opțiune viabilă", a spus studentul. Dar, din moment ce trebuie să facă naveta doar de două ori pe săptămână, este mai bine să rămână la părinții săi și să ia zilnic zborurile Calgary-Vancouver și Vancouver-Calgary. În acest fel, costurile sale lunare de călătorie sunt de doar aproximativ 890 de dolari. În acele zile, el își petrece mult timp călătorind, zborul mediu între cele două orașe durând 1 oră și 40 de minute, potrivit tabloidului american.

AMI MÉG ÉRDEKELHET