Filmele văzute în avioane nu sunt alese la întâmplare

Marile companii aeriene americane se asociază chiar în mod direct cu studiourile de la Hollywood pentru a produce o selecție de superproducții și filme independente de vizionat în avion.

Foto: Shutterstock


Filmele și emisiunile TV care îi întrețin pe pasagerii în timpul zborurilor lungi nu sunt alese la voia întâmplării. Delta Air Lines, de exemplu, a investit un miliard de dolari în divertismentul pasagerilor în ultimul deceniu. Ekrem Dimbiloglu, vicepreședintele executiv al companiei pentru conectivitate și divertisment la bord, a declarat pentru Business Insiderselectează programele potrivite pe baza datelor utilizatorilor, a încasărilor din cinematografe și a tendințelor din industria cinematografică.

Foto: Shutterstock

Potrivit lui Mark Muren, director de produse și loialitate a mărcii, la compania rivală United Airlines, studiourile și companiile aeriene discută de obicei la sfârșitul anului ce filme ar trebui incluse în ofertele de la bordul aeronavelor de anul viitor. JetBlue analizează lunar conținutul de top al filmelor și televiziunilor, iar compania a convenit să ofere conținut exclusiv împreună cu platforma de streaming Peacock. Ofertele sunt actualizate în mod regulat la nivel general cu altele noi, care sosesc în fiecare lună la Delta și o rotație completă a filmelor are loc la fiecare 6 - 12 luni.

La JetBlue, filmele cu adevărat populare rulează 4 - 10 luni.

Foto: Unsplash

Deoarece companiile aeriene trebuie să deservească o bază de clienți diversă, acestea iau în considerare mai mulți factori atunci când selectează filmele. Din experiența companiei Delta reiese, de exemplu, că aceia care călătoresc în interes de afaceri tind să opteze pentru televiziune în direct și pentru ofertele lor de masterclass. JetBlue, pe de altă parte, oferă filme populare, precum ”Barbie” și ”Super Mario Bros: Filmul”, dar și seriale clasice precum ”Friends” și „The Office”.

Companiile aeriene au o grijă deosebită pentru a se asigura că pasagerii nu urmăresc filme care ar putea fi în detrimentul experienței lor de zbor. United nu are filme cu dezastre sau filmul ”Avionul cu șerpidin 2006. Cele mai vizionate filme de pe zborurile companiei aeriene în 2023 au fost ”John Wick: Capitolul 4” și episoadele din seria ”The Last of Us”, în timp ce preferatele pasagerilor Delta au fost ”Indiana Jones și cadranul destinului”.

AMI MÉG ÉRDEKELHET