Lucrurile cele mai enervante pe care le fac vecinii de scaun din avion

Un nou sondaj dezvăluie comportamentele care îi deranjează cel mai mult pe cei care călătoresc cu avionul. Ai grijă să nu fii acea persoană.

Foto: Shutterstock


Ori de câte ori călătorești, există riscul de a întâlni persoane cu comportament neplăcut. Un nou sondaj a cercetat tipurile de comportament care îi irită cel mai mult pe călători, iar multe dintre ele se se leagă de sănătate și igienă și de invadarea spațiului personal.

Site-ul de urmărire a ofertelor de zbor Going a intervievat recent 2.695 de călători cu privire la locul și modul în care intenționează să călătorească în acest an, precum și la ceea ce le place și nu le place, pentru raportul său "State of Travel 2024". Potrivit rezultatelor, cei interesați să creeze un mediu de călătorie mai confortabil pentru toți ar putea dori să se gândească de două ori înainte de a folosi scaunul unui coleg pasager ca o pârghie, de a da muzica la maxim pe dispozitivul mobil sau de a se descălța.

Chiar dacă pandemia COVID-19 se află deja în oglinda retrovizoare, protecția împotriva bolilor transmisibile este încă importantă pentru călători - e clar că nimeni nu vrea să se îmbolnăvească atunci când este pe drum (sau în aer). Conform sondajului, principala supărare a călătorilor este atunci când un alt pasager tușește sau este în mod evident bolnav și nu poartă mască.

Foto: Shutterstock

Preferi scaunul de la geam sau de pe culoar?

Going a întrebat, de asemenea, și asta și a constatat că majoritatea călătorilor preferă să stea pe scaunul de la fereastră (53%), în timp ce 46% preferă ușurința de intrare și ieșire oferită de un scaun de lângă culoar. În ceea ce privește momentul în care ar prefera să zboare, 54% dintre respondenți au declarat că urmăresc să rezerve plecări dimineața devreme.

Sondajul a constatat că revenirea post-pandemică a călătoriilor este în creștere, 54% dintre respondenți indicând că intenționează să facă mai multe călătorii internaționale în 2024 decât în 2023. Principalele obstacole în calea călătoriilor sunt lipsa de timp (29%) și preocupările financiare (25%). Întrebați dacă ar prefera să primească o creștere salarială anuală de 5.000 de dolari sau două săptămâni suplimentare de concediu, 56 % dintre respondenți au spus că ar prefera să aibă mai mult timp liber.

Foto: Shutterstock

Când în sfârșit reușesc să plece într-o călătorie cu avionul, iată ce îi enervează cel mai mult pe călători la cei de lângă ei:

  1. Vecinul de scaun este răcit și tușește, dar nu poartă mască (27%)
  2. Ascultă muzică fără căști (15%)
  3. Lovește cu piciorul sau trage de spătarul scaunului (15%)
  4. Înclină spătarului fără a cere voie (11%)
  5. Se ridică în picioare de îndată ce aterizează avionul (7%)
  6. Se descalță în avion (6%)
  7. Ocupă ambele cotiere din mijloc (6%)
  8. Se înghesuie în zona de îmbarcare înainte de a urca în avion (6%)
  9. Folosește excesiv parfum, apă de colonie sau diverse loțiuni (4%)
  10. Inițiază și prelungește conversații nedorite (3%).
AMI MÉG ÉRDEKELHET