Se încheie epoca scaunelor rabatabile din avioane?

Companiile aeriene ar elimina aceste scaune controversate.

Foto: Facebook


Un număr tot mai mare de companii aeriene iau în considerare eliminarea scaunelor rabatabile din avioanele lor sau cel puțin reducerea unghiului maxim de înclinare.

Una dintre problemele multor zboruri este că, în timp ce unii pasageri profită de scaunele rabatabile, ei deranjează persoana din spatele lor. Companiile aeriene sunt conștiente de acest inconvenient și caută să elimine definitiv scaunele care se înclină.

Foto: Unsplash

Acest lucru nu înseamnă că nu te vei putea odihni confortabil în timpul zborurilor lungi, ci că scaunele vor fi setate de la început la un anumit unghi de înclinare, ajutând la distribuirea greutății pasagerilor. Potrivit lui Andrew Lawrence, președintele Asociației Australiene de Chiropractică, dormitul în această poziție este benefic pentru corpul uman.

Ryanair a încetat să ofere scaune rabatabile în urmă cu 20 de ani, iar de atunci mai multe companii aeriene low-cost au adoptat această practică. Jet2 a introdus în 2009 scaunele cu înclinare preajustată, în timp ce British Airways folosește scaune cu înclinare medie pe zborurile de mai puțin de patru ore.

Foto: Facebook

Cele mai mari companii aeriene americane (Delta, American Airlines și Southwest Airlines) folosesc aceste scaune din 2019, iar Finnair a instalat deja scaune nerabatabile chiar și la clasa sa business.

În ciuda acestor schimbări, scaunele rabatabile nu vor dispărea deocamdată din avioane, așa că în cazul multor companii aeriene trebuie să te asiguri în continuare că atunci când alegi o poziție confortabilă nu creezi probleme pasagerului din spatele tău.

AMI MÉG ÉRDEKELHET