Există două motive importante pentru care însoțitorii de zbor salută pasagerii pe fiecare în parte

Deși sunt multe întrebări interesante despre munca însoțitorilor de zbor, de obicei este văzut ca un simplu act de amabilitate faptul că ei îi salută pe toți la îmbarcare. În realitate, este vorba de mai mult, decât atât.

Foto: Shutterstock


Indiferent de compania aeriană, oricine a călătorit vreodată cu avionul știe că, înainte de a lua loc, personalul de cabină va saluta întotdeauna fiecare pasager în parte. Kat Kalamani, care a devenit populară pe rețelele de socializare, explică misterul într-un videoclip TikTok.

Foto: Shutterstock

”Atunci când intri în avion și ești întâmpinat de o față zâmbitoare, de fapt, ei evaluează ce pasageri ar putea fi potriviți pentru așa-numitul rol ABP”,spune Kamalani în videoclip. ABP (able bodied persons) sunt pasageri pe care se poate conta pentru a ajuta echipajul de zbor în caz de urgență. Aceștia sunt adesea selectați dintre paramedici, pompieri, soldați, medici și alte persoane care pot rămâne calmi în situații stresante.

Cu toate acestea, în cazul în care nu există nimeni în avion care să fie calificat pentru a face o treabă similară, echipajul îi va desemna pe cei pe care îi consideră cei mai potriviți pentru această sarcină. Cu toate că echipajul de zbor este pregătit pe deplin pentru situații de urgență, asistența ABP-urilor poate fi crucială. De obicei, acestora li se atribuie sarcini precum asistarea, reasigurarea și îndrumarea altor pasageri.

Foto: Shutterstock

Există însă și un alt motiv pentru care suntem examinați de personalul de zbor.

Acesta este acela de a depista potențialii traficanți de persoane. "Există mult mai multă contrabandă de persoane în această industrie decât ați putea crede", se arată în videoclip. Așadar, nu-ți fă griji dacă simți că ești examinat de personal, este vorba despre siguranța pasagerilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET