5 orașe din Europa în care și câinele tău se va simți bine

Majoritatea localităților din Europa nu sunt încă pregătite pentru călătorii cu animale de companie. Totuși îți prezentăm câteva dintre locurile pe care chiar poți să le vizitezi împreună cu câinele tău.

Foto: Shutterstock

Atunci când călătorești cu un câine, o mare parte din itinerariu depinde de posibilitatea de a-ți lua animalul de companie cu tine. Organizarea poate fi mai complicată, dar aventura împreună este garantat de neuitat. Iată 5 orașe pe care poți să le vizitezi cu câinele tău.

Berlin, Germania

Foto: Shutterstock

Germania are reputația de a fi prietenoasă cu câinii, iar Berlinul se distinge ca fiind unul dintre cele mai potrivite orașe pentru turiștii cu câini din Europa. Capitala germană are o mulțime de hoteluri și restaurante care acceptă câini, iar dacă cumperi un abonament de o zi pentru transportul public, poți lua un câine de orice mărime gratuit. Fă o plimbare amplă pe lângă repere istorice, de la Poarta Brandenburg până la East Side Gallery, fostul Zid al Berlinului, acum o galerie de artă stradală. Iar dacă dorești ca animalul de companie să alerge în voie, îndreaptă-te spre Tempelhof, deoarece fostul aeroport este acum un parc imens și un paradis al câinilor.

Bruges, Belgia

Foto: Shutterstock

Acest fermecător oraș belgian este un obiectiv de neratat și, din fericire, prietenul tău cu patru picioare nu trebuie să lipsească, deoarece Bruges are o serie de locuri care pot fi vizitate împreună cu câinii. Îți poți lua câinele în majoritatea cafenelelor și restaurantelor din piața centrală, dacă vrei să faci o pauză în timpul plimbării prin orașul vechi, iar dacă rămâi peste noapte, există o selecție de locuri de cazare prietenoase cu câinii, din care poți alege.

Tallin, Estonia

Foto: Shutterstock

Centrul istoric fermecător al orașului Tallinn este o surpriză plăcută pentru călătorii cu câini - nu numai că restaurantele, cafenelele și mijloacele de transport în comun sunt primitoare cu animalele de companie, dar și oamenii sunt foarte prietenoși cu ele. Există chiar și un muzeu în inima centrului orașului unde câinii de talie mică pot intra dacă sunt plasați într-o geantă, ca să nu mai vorbim de plajele de care câinii se pot bucura în voie. Animalul tău de companie se va bucura cu siguranță de plimbarea pe Dealul Toompea, iar tu te poți delecta cu priveliștea orașului pe drum.

Napoli, Italia

Foto: Shutterstock

Italienii sunt un popor renumit pentru dragostea față de câini, iar în Napoli descoperim că prietenii cu patru picioare sunt bineveniți în cafenele și în câteva restaurante. Nu sunt prea stricți nici în ceea ce privește călătoria cu ei în mijloacele de transport în comun. Trebuie remarcat, totuși, că problema deșeurilor canine nu este rezolvată într-un oraș care se luptă deja cu curățenia publică.

San Sebastian, Spania

Foto: Shutterstock

O adevărată bijuterie de la malul mării din nordul Spaniei, acesta este cel mai prietenos oraș cu câinii din Țara Bascilor. Pe toate plajele care mărginesc San Sebastian sunt acceptați câinii, ceea ce le face un paradis pentru animalele de companie și stăpânii iubitori de scăldat. Chiar dacă în restaurante este restricționată intrarea câinilor, acestea sunt binevenite în mai multe baruri, dar și în telecabina care ne duce în punctele mai înalte ale orașului pentru o priveliște minunată.

AMI MÉG ÉRDEKELHET