Cum să călătorim cu o pisică? Sfaturi și informații utile!

Puteți călători cu pisicile și cu avionul, dar pregătirea temeinică este importantă – iată câteva sfaturi utile!

Foto: Pixabay

Mediul înconjurător familiar este foarte important pentru pisici, care nu tolerează prea bine schimbarea. De aceea este important să fie create condițiile pentru ca acestea să treacă cu ușurință peste lunga așteptare de la aeroport și zborul și mai lung. Să pregătim pisica pentru zbor cu săptămâni înainte de călătorie!

PISICI ÎN AVION

Foto: Shutterstock

Este important să verificăm reglementările companiei aeriene pentru a vedea dacă pisicile pot fi aduse la bord, de exemplu companiile aeriene low-cost, în general, nu permit animalele în cabină. În general, animalele pot fi transportate în două moduri, fie la bord (PETC), urmând reglementări mai stricte, fie în compartimentul pentru bagaje (AVIH), dacă este potrivit pentru transportul animalelor vii. Însă la bordul unui avion pot călători maximum două animale din aceeași specie în același timp, așa că să anunțăm din timp intenția de transport atunci când le cumpărăm biletul. Un pasager poate transporta maximum două animale ca greutate în plus, iar restul pot fi transportate doar ca marfă aeriană.

În cabină pot fi transportate doar animalele mici, iar greutatea combinată a pisicii și a cuștii nu poate depăși 8 kilograme.

Pisicile însărcinate, periculoase sau bolnave nu pot călători în avion. Dimensiunea cuștii sau a genții de transport nu poate fi mai mare decât dimensiunea bagajului de mână permis și trebuie să încapă sub scaun.


LISTA DE INTERDICȚII

Este posibil ca rasa pisicii noastre să fie pe lista de interdicții. În special, pisicile predispuse la boli brahicefalice și derivatele lor nu pot călători cu avioane: așa sunt pisicile birmaneze, persane, himalayene și exotice cu păr scurt. Aceste pisici cu nas scurt sunt predispuse la probleme de respirație, care, din păcate, pot fi agravate de stres. În plus, și urechile pisicilor pot fi afectate de schimbarea presiunii aerului – de aceea este mai bine dacă pisica călătorește în cabină, unde efectul este mai mic.

Este o idee bună să oferim gustări drept recompensă pisicii la decolare și aterizare, pentru a opri țiuitul sau durerea urechilor.
Zborul nu prezintă niciun pericol pentru pisici, dar dacă este bătrână sau are un fel de boală, să consultăm medicul veterinar cu 1-2 săptămâni înainte de zbor pentru un control și să discutăm pentru ce trebuie să ne pregătim în cazul în care apare boala.

PAȘAPORTUL ESTE OBLIGATORIU

Foto: Pixabay

Indiferent dacă vom călători în interiorul sau în afara UE, este întotdeauna necesar să obținem pașaportul pentru animale uniform al Uniunii Europene – pentru aceasta, trebuie să existe microcipul implantat și vaccinarea antirabică.

Regulile de intrare a animalelor sunt diferite în fiecare țară, să le verificăm întotdeauna cu atenție!

Medicii veterinari nu cunosc întotdeauna cele mai recente reglementări, așa că merită cu siguranță să ne ocupăm personal. Dacă informațiile nu sunt bune, atunci vom rata toată călătoria și vom plăti zborul degeaba..

OBIȘNUINȚA CU CĂLĂTORIILE

Să începem să ne obișnuim pisoiul cu geanta de voiaj, cușca și hamul. Un ham pentru pisici poate fi foarte util la aeroport, astfel încât micul tău animal de companie să se poată mișca și să nu fie tot timpul în cușcă. Să atragem animalul în geanta de transport de mai multe ori pe zi, să observăm cum se comportă în ea și, dacă nu pare că îi place, să punem înăuntru o jucărie, un prosop sau o pătură care îi place în mod vizibil.

Să-l luăm cu noi de câteva ori în transportul public sau cu mașina, astfel încât zborul să nu fie prima sa experiență de călătorie.

Cu o săptămână înainte de călătorie să începem să aclimatizăm pisica la un alt moment, care este mai aproape de momentul în care va mânca în timpul călătoriei. În general, pisicile nu vor să mănânce în timpul zborului, așa că probabil îi va fi foarte foame la scurt timp după aterizare.

AMI MÉG ÉRDEKELHET