Finlandezii ne invită într-o excursie gratuită, să învățăm secretul fericirii lor

Finlanda este cea mai fericită țară din lume, pentru al șaptelea an consecutiv, potrivit ultimului raport ONU.

Foto: Jussi Hellstén

Finlanda a fost recunoscută încă o dată drept cea mai fericită națiune din lume, în Raport Mondial al Fericirii 2024, un studiu al ONU care preia date din 140 de țări și le compară cu factori precum longevitatea, accesul la bunăstare și PIB-ul pe cap de locuitor. Drept urmare, finlandezii vor să împărtășească modul în care au grijă de bunăstarea lor, printr-un dar uimitor pentru iubitorii de călătorii și cei aflați în căutarea fericirii: o excursie gratuită în țara lor. Oferta creată de Visit Finland include zboruri și un sejur complet gratuit de cinci zile în țara nordică, plus un program de activități condus de o echipă de experți finlandezi de la "Happiness Hackers".


Foto: Visit Finland/Lauri Rotko

Ce îi face pe finlandezi atât de fericiți?

Ei se bucură de natură, spațiu și liniște. Există chiar o pagină dedicată locurilor în care îți poți găsi liniștea, pe site-ul MyHelsinki. Sustenabilitatea și cumpătarea în ceea ce privește presiunea financiară și succesul sunt, de asemenea, părți esențiale ale sistemului lor de valori, potrivit expertului în bunăstare, profesorul Arto O. Salonen, de la Universitatea din estul Finlandei, care a declarat pentru New York Times: "Când știi ce este suficient, ești fericit". De asemenea, ajută și atunci când locuiești pe malul Golfului Finlandei și când capitala ta se mândrește cu peste 100 de kilometri de coastă și 300 de insule. Și să nu uităm de uimitoarele bijuterii arhitecturale neo-clasice, Art Nouveau și moderne, de la fiecare colț de stradă.

Foto: Visit Finland/Julia Kivelä

Dacă ești unul dintre norocoșii câștigători ai concursului Helsinki Happiness Hacks, vei fi transportat cu avionul în Finlanda pe 9 iunie 2024, pentru a admira tot ce are mai bun de oferit vara în capitala Helsinki și în împrejurimi. Până atunci, zilele vor fi mai lungi, iar temperaturile negative de acum se vor fi transformat în vreme blândă, de care programul de happiness hacking profită din plin. Te vei bucura cu siguranță de cele mai plăcute beneficii ale culturii finlandeze a saunei, precum și de înotul sălbatic cu Lena Salmi, o femeie de 70 de ani, care încă mai și patinează în Helsinki. De asemenea, vei face o plimbare prin numeroasele situri naturale din Helsinki cu biologul și scriitoarea Adela Pajunen.

Foto: Visit Finland/Julia Kivelä

Iar când ți se va face foame, un restaurator îți va prezenta gastronomia finlandeză și aspectele sale sustenabile. Ca să aplici pentru această călătorie gratuită de cinci zile, trebuie să te reprezinți doar pe tine însuți, nu un brand comercial. De asemenea, trebuie să fii de acord să fii filmat și să-ți împărtășești toate experiențele. Data limită de înscriere este 4 aprilie 2024.

AMI MÉG ÉRDEKELHET