Călătorește ca japonezii – 5 locuri din Japonia pe care localnicii adoră să le viziteze!

Fă-ți curaj, ieși de pe traseul turistic obișnuit și descoperă adevărata Japonie!

Foto: Shutterstock

Munți și ocean, soare și nisip, zăpadă și gheață, orașe și sate. Japonia le are pe toate, adesea la o mică distanță cu avionul sau cu trenul. Cum concediile japonezilor sunt scurte, localnicii tind, de asemenea, să își petreacă timpul liber în țară - hai să vedem care sunt cele mai populare locuri de vacanță!

Furano și Biei

Foto: Pixabay

În timpul verii, Furano și Biei găzduiesc faimoasele câmpuri de lavandă și flori din Hokkaido, iar călătoria cu mașina prin peisajul de culoarea smaraldului și ametistului este o adevărată încântare. Când te afli în zonă, nu rata Parcul Național Daisetsuzan, cel mai mare din Japonia, cu o suprafață de 226.000 de hectare, care găzduiește Muntele Asahi, cel mai înalt vârf de pe insula Hokkaido. Denumit de către populația indigenă Kamui Mintara sau „Locul de joacă al zeilor”, traseul pentru drumeții al parcului te poartă de-a lungul zonei acoperite de flori alpine, cu priveliști de neegalat.

Ginzan-onsen 

Foto: Travel Japan

Japonia este plină de izvoare termale, așa că una dintre cele mai populare modalități de relaxare printre localnici este să se scalde într-un onsen, adică în băile termale. În multe locuri, complexe hoteliere întregi au fost construite în jurul acestor izvoare, iar ritualul de îmbăiere are o tradiție îndelungată în această țară insulară. Ginzan-onsen, din prefectura Yamagata, este un mic oraș balnear situat într-o crevasă de munte care a fost cândva o mină de argint. Iarna, străzile sunt acoperite de zăpadă groasă, iar norul de sulf care se ridică deasupra lor este o priveliște cu adevărat spectaculoasă.

Cele 5 lacuri de lângă Fuji

Foto: Shutterstock

Muntele Fuji este, fără îndoială, unul dintre cele mai ușor de recunoscut simboluri ale Japoniei, însă puțini știu că cele 5 lacuri de la poalele sale oferă cele mai spectaculoase priveliști ale muntelui. Lacurile – Kawaguchi, Yamanaka, Sai, Motosu și Shōji – oferă oportunitatea perfectă pentru drumeții, camping și înot, iar în zonă există, de asemenea, numeroase facilități de cazare în stil alpin.

Nu rata supa de paste houtou, o specialitate locală deosebită!

Valea Iya

Foto: Travel Japan

Valea Iya este un loc special, oarecum mistic, departe de agitația marilor orașe, în prefectura Tokushima. Peisajul plin de copaci este străbătut de râpe uriașe, peste care se poate trece pe poduri de frânghii împletite. Puține clădiri, și mai puțini oameni, doar natura sălbatică este cea care înconjoară călătorii, ce se pot relaxa în case tradiționale cu acoperiș de paie, dar cu tot confortul modern în interior.

Ishigaki

Foto: Shutterstock

Insula situată în sudul Japoniei, în prefectura Okinawa, este un adevărat paradis tropical, destinația perfectă pentru cei care doresc să se relaxeze în apropierea liniștită a oceanului. Okinawa a fost ultima prefectură care a fost anexată Japoniei, iar locuitorii încă își trăiesc viața conform propriilor tradiții, diferite de cele de pe celelalte insule. Pe lângă relaxarea pe plajă și înotul în jurul recifurilor de corali, merită să explorezi și istoria și tradițiile locului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET