Top 5 lucruri de văzut în La Valetta, capitala Maltei

Cultură diversă, arome de neuitat, viață de noapte incitantă, arhitectură barocă, excursii romantice cu barca... capitala Maltei, La Valletta, oferă programul potrivit pentru după plajă!

La Valetta Malta
Foto: Pixabay

Fie că ești pasionat de istoria artei și de cultură, fie că ești un amator de plajă, La Valletta, un sit din patrimoniul mondial UNESCO cu 300 de monumente, este destinația perfectă pentru toți turiștii. Capitala malteză este ușor accesibilă cu avionul, așa că iată care sunt obiectivele turistice pe care chiar nu trebuie să le ratezi.

Is-Suq Tal Belt 

Foto: Shutterstock

Un punct de pornire excelentă pentru a explora Valletta. Plimbă-te prin piața de alimente din secolul al XIX-lea, cumpără obiecte realizate de artizani locali sau pur și simplu amestecă-te cu localnicii. Poți mânca în trei restaurante și bea în două baruri din piață. Nu este neobișnuit să găsești aici expoziții sau concerte.

CATEDRALA SFÂNTUL IOAN

Foto: Shutterstock

Minunea arhitecturală barocă din Valletta este, de asemenea, cea mai mare și mai faimoasă biserică din Malta. Merită să cumperi un bilet pentru a vedea interiorul bisericii împodobite, dar vara poate fi coadă și nu uita că intrarea nu este permisă pe tocuri înalte. Nu uita să zăbovești la singura capodoperă semnată de Caravaggio, tabloul Decapitarea Sfântului Ioan Botezătorul.

Harbour Club

Foto: Facebook

Construit în secolul al XVIII-lea, în împrejurimile regale ale unei foste gherete, Harbour Club oferă nu numai o experiență culinară rafinată și vedere panoramică la Grand Harbour, ci și un meniu delicios realizat exclusiv din produse locale.

Republic Street

Foto: Shutterstock

Această stradă pietonală este centrul orașului La Valletta. Întinzându-se pe o distanță de 1 km, de la City Gate până la Fort St Elmo, nu este doar principala arteră a orașului, ci și un creuzet al culturilor malteze, cu multitudinea de magazine, restaurante și cafenele pline de viață.

GRĂDINILE BARRAKKA

Foto: Shutterstock

Timpul pare să se fi oprit aici. Atât grădina de sus, cât și cea de jos sunt locuri ideale pentru a te relaxa cu o cafea și o gustare și pentru a lua o scurtă pauză de la explorarea obiectivelor turistice ale orașului. Grădinile au fost deschise publicului abia în 1824 și, deși locul a fost grav avariat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a rămas în toată splendoarea sa. De aici te poți bucura de cele mai spectaculoase priveliști ale orașului.

AMI MÉG ÉRDEKELHET