Top 6 Riviera Franceză – călătorie spectaculoasă cu mașina!

Excursia cu maşina înseamnă de regulă oboseală și chin pentru şofer. Însă acest tip de excursie vă poate oferi sentimentul libertăţii – hai cu noi pe o trasee spectaculoasă!

Foto: Shutterstock


Marea albastră, nisipul auriu, palmieri, iahturi şi maşini sport. Riviera Franceză oferă aceste experienţe paradisiace, pe care măcar o dată în viaţă ar trebui să le avem cu toţii. Dacă reuşiţi să porniţi la drum, nu alegeţi nicidecum autostrada A8, mai degrabă coborâţi pe drumurile departamentale semnalate cu D, care se împletesc de-a lungul coastei. Veţi savura din plin incredibilele peisaje ale Coastei de Azur. Optând pentru acest traseu, drumul din Monaco până în Saint-Tropez e puţin mai lung de 140 km, însă poate dura chiar 4-5 ore. Dacă puteţi, merită să prelungiţi acest timp și mai mult, pentru a descoperi comorile cunoscute şi ascunse de pe cea mai renumită coastă din lume.

​Monaco

Foto: Shutterstock

Al doilea cel mai mic stat din lume, cu cei 1,98 kmp ai săi, Monaco este luxul întruchipat. Paradisul fiscal este căminul sportivilor de elită și al starurilor, cu toţii fiind aşteptaţi zi de zi, noapte de noapte de către vestitul cazino, alături de cei mai bogaţi oameni din lume. Pe lângă Palatul princiar, portul, catedrala sau opera puteţi vizita grădina botanică sau Muzeul Oceanografic, sau de ce nu, puteţi da o tură pe traseul vestitului concurs de Formula 1.

Nisa

Foto: Shutterstock

În localitatea situată între munţi şi mare vă aşteaptă un peisaj ca-n poveşti, excelente oportunităţi pentru cumpărături, zeci de muzee faimoase şi bucătăria mediteraneană. Pieţele din oraşul vechi oferă spaţiu de întâlnire nu doar turiştilor, dar şi localnicilor. Uliţele şerpuitoare, faţadele în culori calde, palatele şi bisericile locului, adică sufletul oraşului pot fi descoperite doar plimbându-vă pe străzi.

Cannes

Foto: Unsplash

Nici că se putea găsi un loc mai potrivit pentru cel mai important festival de film din lume. Bulevardul Croisette cu şirul lui de palmieri, palate și hoteluri de lux oferă oraşului aerul spectaculos de festival chiar și în zilele obişnuite. Cannes nu înseamnă însă doar spectaculozitatea covorului roşu: oraşul vechi Le Suquet sau Vieux Port sunt destinaţii obligatorii.

Saint-Honorat și Sainte-Marguerite

Foto: cannes.com

Un program obligatoriu pentru fanii romanelor şi filmelor istorice care vizează Riviera Franceză este excursia pe feribot de la Cannes către insulele Saint-Honorat şi Sainte-Marguerite, pe aceasta din urmă fiind încarcerat vestitul om cu masca de fier, personajul misterios fiind reînviat în nenumărate pelicule cinematografice. Insula Saint-Honorat a devenit celebră prin abaţia și călugării din ordinul cistercian.

Antibes

Foto: Shutterstock

Oraşul portuar fondat de greci a fost slăvit cu generozitate de către scriitorul Victor Hugo, pe când Pablo Picasso l-a imortalizat pe pânză – lucrările lui fiind expuse în Antibes într-un muzeu dedicat special marelui artist. Clima plăcută şi luminile deosebite au avut mare influenţă asupra mai multor artişti, dar și asupra vizitatorilor care sosesc aici, localitatea fortificată păstrându-şi valorile culturale și arhitecturale într-o ambianţă prietenoasă.

Saint-Tropez

Foto: Shutterstock

Legenda care te îmbie la visare: vedete la fiecare pas, iahturi, piaţetele oraşului vechi sunt doar câteva dintre lucrurile care îndeamnă vizitatorii să petreacă cât mai mult timp aici. Atmosfera autentică din Provence este asigurată de pieţele locale, dar Saint-Tropez este și capitala shoppingului de pe Coasta de Azur. Magazinele de aici sunt deschise în fiecare zi şi permit vizitatorilor să aleagă între mărci de lux și produse cu caracter local.

AMI MÉG ÉRDEKELHET