Un nou tren de mare viteză te va duce de la Roma direct la Pompei, în mai puțin de două ore

Acum 2.000 de ani romanilor le-ar fi luat în jur de două zile pentru a parcurge cei 296 km de la Roma la Pompei. Acum poți face această călătorie în mai puțin de două ore.

Tren de mare viteză Italia

Foto: sbb.ch

Trenitalia tocmai a lansat o nouă rută de tren de mare viteză între Roma și Pompei, care va dura exact o oră și 47 de minute. Înainte de acest serviciu direct, călătorii trebuiau să schimbe fie la Napoli, fie la Salerno, ceea ce adăuga între 15 și 30 de minute de timp suplimentar.

Foto: Pixabay

Serviciul non-stop va funcționa inițial doar în a treia duminică a lunii, astfel că următoarele plecări sunt programate pentru 20 august, 17 septembrie și 20 octombrie. Trenul va porni din Roma la ora 8:43 și se va întoarce de la Pompei la ora 18:40. Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul Trenitalia cu un preț de pornire de 42 EUR.

Trenurile Frecciarossa ale Trenitalia călătoresc prin toată țara cu viteze de până la 300 km/h și dispun de aer condiționat, iluminare LED, prize de curent, Wi-Fi și spațiu încăpător pentru bagaje. De asemenea, oferă până la patru niveluri de servicii: Executive, Business, Premium și Standard. Călătorii Executive, de nivel superior, se pot bucura de mâncăruri italiene proaspete, de sezon, create de bucătarul Carlo Cracco, alături de o selecție de vinuri locale de înaltă calitate, beri artizanale, cocktailuri și cafea Illy.

Foto: Shutterstock

Odată ajunși în Pompei, există o mulțime de lucruri de explorat. Vastul sit arheologic din regiunea Campania din sudul Italiei prezintă ruine de străzi și case pe care vizitatorii le pot explora. Muzeul local, care s-a redeschis în 2021 după o pauză de patru decenii, are o serie de artefacte noi care merită, de asemenea, o privire.
Ai putea chiar să vizitezi Vezuviul..., dacă te simți curajos.
AMI MÉG ÉRDEKELHET