Încă o atracție de renume mondial care va fi taxată din cauza turismului de masă

Vizitatorii din Plaza de España din Sevilla vor trebui să plătească o taxă de intrare pentru a limita numărul de turiști.

Foto: Shutterstock


Sevilla este cel mai mare oraș din Andaluzia și al treilea cel mai vizitat oraș din Spania, care la rândul ei este cea mai populară destinație turistică din Europa. Metropola de 700.000 de locuitori este vizitată de 3 milioane de persoane pe an, iar spectaculoasa Plaza de España se află pe lista aproape tuturor vizitatorilor. Cu toate acestea, mulți ar putea decide să renunțe la ea în viitor, după ce autoritățile locale au decis să introducă o taxă de intrare, potrivit Reuters.

Plaza de España din Sevilla este vizitată de mii de turiști în fiecare zi, vizitatori din întreaga lume sosind cu trăsura sau pe jos. "Plănuim să închidem Plaza de España, iar turiștii vor trebui să plătească o taxă pentru a finanța conservarea acesteia și pentru a-i asigura siguranța", a declarat primarul orașului, José Luis Sanz, care a postat și o înregistrare video în care se văd plăci de gresie lipsă, fațade deteriorate și vânzători ambulanți care ocupă treptele.

Foto: Shutterstock

Complexul arhitectural din parcul María Luisa a fost construit între 1914 și 1929 pentru Expoziția Hispano-Americană din 1929. Amplasamentul, cu un diametru de 170 de metri și o formă semi-eliptică, simbolizează modul în care Spania și-a îmbrățișat fostele teritorii americane. Piața, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 50.000 de metri pătrați, este străbătută de un canal lung de 515 metri, traversat de patru poduri. Structura a servit, de asemenea, drept unul dintre principalele decoruri pentru episodul de introducere în saga cinematografică Războiul Stelelor, "Amenințarea fantomei"din 1999.

Foto: Shutterstock

Potrivit informațiilor de presă, taxa de intrare va fi de 3 euro, dar municipalitatea a declarat că localnicii vor putea în continuare să folosească spațiul gratuit. Cu toate acestea, multe persoane au criticat deja planul pe rețelele de socializare. Un număr semnificativ de localnici consideră că, în loc ca Plaza de España să fie cu plată, ar trebui introdusă o taxă turistică generală pentru a reglementa turismul de masă. Alături de Sevilla, multe alte localități se luptă să găsească un echilibru între generarea de venituri din turism și menținerea calității vieții locuitorilor lor. Veneția, în Italia, va introduce din aprilie o taxă de intrare experimentală pentru a limita numărul turiștilor care sosesc doar pentru o zi.

AMI MÉG ÉRDEKELHET