Dacă dorești să te relaxezi departe de zgomotul lumii, alege "Capri" din Spania

Moraira, un orășel frumos care nu a fost încă descoperit de turiști.

Moraira  Spania
Foto: Pixabay


"Blestemul" obișnuit al destinațiilor turistice populare este că, după un timp, devin atât de populare încât mulțimea constantă de vizitatori face imposibilă explorarea lor în liniște. Capri este un exemplu clasic, dar orașul spaniol Moraira, situat pe malul mării, care seamănă foarte mult cu insula italiană, a scăpat până acum de asaltul turiștilor.

Foto: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Moraira, Spanyolország

Deși faimoasa Peșteră Albastră a făcut din Capri o destinație populară la începutul secolului al XIX-lea, insula din Golful Napoli a devenit cu adevărat populară în perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial, când a fost numită "Perla Mediteranei". Frumusețea naturii este egalată de magazinele de lux din orașul său mai mare, numit de asemenea Capri, și de iahturile celebrităților ancorate în portul său. Cei mai mulți turiști urcă pe o barcă de la Napoli sau Sorrento pentru doar o zi sau două.

Foto: Shutterstock

Deși frumusețea sa rivalizează cu a lui Capri, Moraira, pe de altă parte, este evitată pentru moment. Această localitate de pe Costa Blanca, numită după plajele sale cu nisip alb, este puțin mai mare decât Capri, având o populație de aproximativ 10.000 de locuitori. Cu toate asemănările sale, Moraira este un oraș tipic spaniol, așezat la poalele unor dealuri stâncoase care oferă nu doar un loc de drumeție somptuos, ci și o priveliște magnifică asupra Costa Blanca. Iar liniștea magazinelor mici, a piețelor și a cafenelelor contrastează puternic cu străzile comerciale zgomotoase și aglomerate din Capri.

Foto: Pixabay

Datorită climei mediteraneene clasice, Moraira are veri calde și uscate și ierni blânde și este însorită aproape 300 de zile pe an - cu temperaturi ale mării care ating 25 de grade vara. Prin urmare, este o destinație ideală pentru plajă, care primește în mod regulat distincția Steagul Albastru pentru respectarea standardelor europene ecologice și de siguranță.

AMI MÉG ÉRDEKELHET