Cea mai lungă călătorie cu feribotul din lume durează aproape 3 zile

Acesta transportă pasageri începând din 1981.

Foto: Shutterstock


În timp ce croazierele au ca scop principal petrecerea câtorva zile, dacă nu chiar luni, la bord, obiectivul principal al serviciilor de feribot este transportul eficient. Durata călătoriei între două porturi este, de obicei, mai mică de o jumătate de oră, dar există unele servicii care durează mult mai mult, cum ar fi traversarea extrem de lungă cu feribotul între statul american Washington și Alaska.

Pentru ca un serviciu de navigație să fie numit feribot, trebuie să aibă un program regulat, opriri fixe și, bineînțeles, să poată transporta pasageri. Feribotul din Hong Kong până la insula Peng Chau, care necesită în total 90 de ore de călătorie pentru pasageri, se încadrează în această categorie. Cu toate acestea, feribotul circulă doar la sfârșit de săptămână.

Foto: Wikimedia

Există, totuși, un feribot care circulă mai des, acoperă o distanță de aproape 3.000 de kilometri, și duce pasagerii din statul Washington din Statele Unite ale Americii în peisajul înghețat din Alaska. Feribotul de la Bellingham, Washington, la Skagway se poate compara cu o croazieră mai scurtă, deoarece parcurge distanța în aproape trei zile. Serviciul, care este operat de Viking Travel, a început în 1981, iar în prezent pe această rută circulă nava MV Kennicott, construită în 1998.

Feribotul poate transporta 499 de pasageri și este echipat cu un total de 48 de cabine cu patru paturi, 34 de cabine duble și 24 de cabine simple, inclusiv o toaletă. La bord, există, de asemenea, o punte de observație, un solar, un restaurant, o sală de cinema, o zonă pentru copii și un salon liniștit.

Foto: Shutterstock

Prin urmare, nu este surprinzător faptul că călătoria a adunat, de asemenea, multe recenzii pozitive pe TripAdvisor. De exemplu, un utilizator a scris: "Cel mai bun lucru este, fără îndoială, priveliștea: călătorind pe MV Kennicott, am văzut foci, balene, vulturi și alte animale, precum și aisberguri magnifice. Experiența a fost îmbunătățită și de personal: toată lumea a fost extrem de serviabilă și prietenoasă, mâncarea a fost absolut delicioasă și chiar și prețurile au fost rezonabile."

AMI MÉG ÉRDEKELHET