O localitate toscană de basm este eclipsată de faima Florenței

Se găsește pe un deal înalt de 300 de metri.

Foto: Shutterstock

Bogată în atracții culturale, naturale și culinare, Toscana rămâne una dintre cele mai populare regiuni din Italia pentru călători. Unul dintre cele mai frumoase sate, San Gimignano, aflat în vârful dealului, este o comoară ascunsă în umbra Florenței din apropiere.

Aflată la sud de Florența, localitatea San Gimignano se distinge în principal prin cele 14 turnuri rezidențiale medievale, construite de familiile bogate ca simbol al statutului. În timp ce majoritatea turnurilor asemănătoare din orașele mai mari, cum ar fi Florența și Bologna, au fost distruse de războaie, dezastre naturale sau de planificarea urbană ulterioară, clădirile din San Gimignano au supraviețuit. Torre Grosse, cu o înălțime de 54 de metri, poate fi escaladat și astăzi și oferă o priveliște magnifică asupra peisajului din jur.

Foto: Shutterstock

Localitatea are, de asemenea, două piețe principale, conectate între ele, care așteaptă vizitatorii cu numeroase cafenele, restaurante și magazine. Piazza della Cisterna duce la biserica Sant'Agostino, în timp ce Piazza del Duomo duce la castelul Rocca di Montestaffoli.

Centrul istoric al San Gimignano este inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Protejate de zidurile localității, bisericile sunt decorate cu fresce și reliefuri, combinând stilurile arhitecturale din Florența, Siena și Pisa din secolele XII-XIV.

Foto: Shutterstock

Piazza della Cisterna

Dacă ieși din sat, poți explora podgoriile din jur, de unde provine specialitatea locală, vinul alb Vernaccia di San Gimignano. Deși acesta este vinul numărul unu din zonă, produs pe scară largă, în localitate sunt multe de degustat și pentru cei care preferă vinurile rosé sau roșii.

Foto: Shutterstock

AMI MÉG ÉRDEKELHET