Călătorie virtuală în jurul lumii – Partea a II-a

Peisaje spectaculoase pe şapte continente – continentul american

Cu toate că lumea nu ne mai este accesibilă din cauza pandemiei, și acum putem „călători"! De exemplu, urmărind materiale video realizate cu drone, poze panoramice, plimbări online și imagini în timp real prin web cam-uri. Să continuăm cu continentul american!

AMERICA DE NORD

Foto: Unsplash

Road Trippin'
După cum știm și de la Red Hot Chili Peppers ... „du-te, du-te, ține-te de drum, oprește, uită-te în jur și mergi mai departe". Aceasta este adevărata experiență de călătorie americană. Printre altele, astfel de videoclipuri realizate cu drone se pot vedea pe site-ul AirVūz – și alte zeci de fotografii aeriene uimitoare din întreaga lume. Din adâncurile canioanelor, deasupra deșerturilor și râurilor sau a mărilor...


Foto: Pexels

Aurora Boreală în Canada
Un fenomen natural special: vizionarea aurorei boreale apare pe listele tuturor călătorilor. Cerul nocturn din Canada poate fi urmărit în direct prin intermediul camerei web instalate pe țărmurile Hudson Bay. Desigur, vom avea nevoie de răbdare și noroc pentru a vedea luminile miraculoase.

AMERICA DE SUD

Foto: Unsplash

Cascada Iguazu
Contrar denumirii, cascada de la întâlnirea Braziliei cu Argentina nu este singulară, ci un ansamblu de 270 cascade. Masa de apă de o înălțime de 82 de metri se poate savura din plin fără ca măcar o picătură de apă să vă ude părul. Indiferent din care țară este contemplată, peisajul este spectaculos.

Foto: Pexels

Macchu Picchu
Orașul legendar de odinioară din imperiul incaș se întinde la o altitudine de 2.450 metri, în Munții Anzilor Centrali. Locul de o frumusețe fără pereche a rămas ascuns timp de 400 de ani de ochii vizitatorilor și nici nu a fost locuit. Haideți să intrăm în acest oraș alături de ghizi și să facem o plimbare în orașul ruină atât de misterios!

Foto: Airpano

Viață tribală pe râul Orinoco

Cel mai lung râu din America de Sud deține o deltă întinsă unde trăiesc 30.000 de indieni warao, în căsuțe pe butuci. Să facem o plimbare cu barca în acest ambient romantic și să vedem cât de mult diferă viața tribală adevărată de ceea ce ne-am închipuit.

Foto: Unsplash

Liniile Nazca

Atât originea cât și scopul liniilor gigantice desenate pe câmpia Pampas de Jumana ridică polemici și astăzi în rândul oamenilor de știință. Liniile drepte, gravate în stâncă reprezintă forme de animale și modele geometrice. Haideți să ne înălțăm deasupra lor și să vedem cum arată liniile Nazca în ansamblu.

AMI MÉG ÉRDEKELHET