Cea mai înaltă cale ferată cu cremalieră din lume se redeschide în Munții Stâncoși

Vizitatorii din Colorado pot face din nou o călătorie pitorească cu trenul până pe vârful Pikes Peak, după ce faimosul serviciu de cale ferată cu cremalieră a fost redeschis după trei ani de renovare.


Broadmoor Manitou și Pikes Peak Cog Railway au început să funcționeze în iunie 1891. Este cea mai înaltă și mai lungă cale ferată cu roți dințate din lume, ajungând la o înălțime de 4.300 metri și este cea mai înaltă cale ferată din SUA și emisfera nordică. Noile îmbunătățiri includ adăugarea de noi trenuri, șine și înființarea Centrului de Vizitatori Pikes Peak, cu vedere panoramică.

Foto: cograilway.com

Călătoria trenului spre vârful Pikes Peak începe și se termină la Gara Manitou și durează o oră și zece minute pentru a ajunge la vârf. După 40 de minute petrecute deasupra pentru a admira priveliștea, trenul revine în gară, făcând o călătorie dus-întors de aproximativ trei ore. Priveliștile sunt cele care atrag vizitatorii, deoarece lanțurile muntoase Collegiate și Sangre de Cristo sunt vizibile din vârf.

Pe parcurs, oaspeții pot învăța despre istoria și geologia munților și pot asculta poveștile personalităților care au modelat regiunea. Trenul intră în Pădurea Națională Pike și călătorește în interiorul zidurilor abrupte și stâncoase ale Canionului Englemann, pe lângă formațiuni de bolovani stivuite, o cascadă minunată și prin Parcul Cerbilor.

AMI MÉG ÉRDEKELHET