Camping pe timpul caniculei? Sfaturi utile pentru a evita insolația în timpul campării

Foto: Shutterstock


În timp ce drumeților dedicați campării în sălbăticie le place să petreacă o noapte pe vreme mai răcoroasă, excursionistul obișnuit tinde să aleagă lunile de vară pentru camping. Însă aceasta este adesea o perioadă în care trebuie să se confrunte cu o căldură insuportabilă, care face somnul dificil. Iată câteva sfaturi pentru cei cărora le este greu să doarmă în căldură.

​Doar cu cap

Când îți amplasezi cortul trebuie să fii conștient de mișcarea soarelui, așa că încearcă să alegi un loc care este umbrit dimineața, dar trebuie să fii pregătit și pentru ploaie atunci când campezi: dacă te deranjează sunetul picăturilor, orientează-te către o zonă împădurită. În general, cu cât te afli mai sus, cu atât nopțile vor fi mai răcoroase, deci ține cont de acest lucru. Dar concluzia este: înainte de a instala cortul, gândește-te la locul ideal pentru o noapte confortabilă.

Foto: Shutterstock

​Apa

Desigur, malurile lacurilor sunt, de asemenea, preferate de țânțari, dar merită să campezi lângă un lac sau un pârâu doar pentru apa disponibilă. Dar apropierea lor este utilă nu numai pentru lichid, ci și dacă vrei să dormi bine. Vara, apa din lacuri se răcește în mod plăcut noaptea, ceea ce te poate ajuta să ai un somn bun. Fă o baie înainte de culcare, pentru a permite apei să îți răcească corpul. Dacă vrei să-ți păstrezi mâncarea și băuturile la rece, ia-ți niște pungi impermeabile, înfășoară-le și lasă-le în apă peste noapte - toate bine fixate, astfel încât să nu dispară din greșeală dimineața.

Cortul

În lunile calde, nu trebuie să montezi stratul exterior al cortului, deoarece poți respira mai bine fără el. De asemenea, poți cumpăra o prelată pe care să o atașezi la copacii din jur pentru a te proteja de ploaie și soare. De asemenea, încearcă să eviți pernele mai mari, deoarece acestea captează căldura mai bine decât cele mai mici. Dimensiunea cortului este, de asemenea, importantă: în timp ce un cort pentru o persoană este mai ușor de transportat, un cort pentru două persoane îți va oferi mai mult spațiu seara, ceea ce va afecta circulația aerului.

Echipament

O saltea bună și un sac de dormit adecvat te poate ajuta mult, atunci când campezi. La cumpărare, verifică recomandările de temperatură de pe ambalaj și grosimea saltelelor. Pământul, de exemplu, poate fi mult mai rece decât aerul noaptea, așa că este important să alegi o saltea care izolează corespunzător. În același timp, dacă mergi în drumeție, nu lua cu tine echipamente grele sau voluminoase, deoarece nu vei face decât să lucrezi împotriva ta.

AMI MÉG ÉRDEKELHET