3+1 Carte CADOU PENTRU AVENTURIERI

Se apropie Crăciunul, iar dacă nu putem călători și nici nu putem oferi cadouri experiențe, atunci să răsfoim și să privim aceste minunate albume, pe care orice călător le va descoperi cu plăcere sub brad.


Mirella Ferrera: Populaţii ale lumii

Editura Univers

Indiferent de religie sau de limbă, indiferent de rasă ori de culoarea pielii, populaţiile globului sunt creatoarele unor culturi eterogene care deseori se întrepătrund sau se repetă în mod misterios la mari distanţe, depăşind graniţele naţionale. Globalizarea şi migraţia au determinat schimbări dramatice, obligându-i pe antropologi să redeseneze harta etnică a planetei. Martor al frumuseţii şi bogăţiei acestei moşteniri aflate pe cale de dispariţie, celebrând varietatea culturilor omenirii, albumul oferă o descriere ştiinţifică adusă la zi a grupurilor etnice celor mai interesante din punct de vedere antropologic, incluzând maurii, romii, masaii, eschimoşii, inuiţii şi indienii amazonieni. Dar nu este numai o sursă de informare foarte bogată: mai mult de 1000 de fotografii excepţionale, puse în valoare de formatul mare al albumului, fac din „Populaţii ale lumii" un festin pentru iubitorii de fotografie artistică.


Kath Stathers: Destinaţii de vis

Editura RAO

Cu toții avem o listă de lucruri pe care visăm să le facem într-o zi, în această viaţă, dar responsabilitățile ne stau în cale. Volumul „Destinații de vis" ne îndeamnă să ne urmăm dorințele. Cartea este o colecție de aventuri de-a lungul fiecărui continent, de la a vedea luminile nordice dintr-un iglu din Finlanda până la panorama aurie din California, de la croaziera pe Insulele Galapagos la antrenamentele ninja din Japonia. Cadoul perfect pentru călătorul pasionat: o listă continentală cu plaje, muzee, monumente, insule, hanuri, restaurante, munți şi multe altele.



Dragoş Năstăsoiu: Arta Gotică în România

Editura Noi Media Print

Albumul prezintă cele mai interesante manifestări ale artei gotice din ţară atât în domeniul artelor majore (spre exemplu în arhitectură) cât şi în domeniul artelor minore (sculptură, arte decorative, pictură). Bogat ilustrat şi scris într-o manieră accesibilă, albumul ne ajută să înţelegem mai bine fenomenul artistic apărut la mijlocul secolului al XII-lea şi dezvoltat cu precădere în Transilvania catolică.



Massimo Centini: Patrimoniul Cultural Imaterial al Unesco

Editura Univers

Parcurgând paginile acestei cărți, veți face o călătorie printre cele mai deosebite expresii culturale ale umanității: tradiții orale, cultură materială, folclor, dansuri și spectacol. Sunt manifestări, cuvinte și gesturi care au lăsat o urmă adâncă asupra istoriei noastre și care, în perioada actuală a globalizării, merită să fie protejate pentru a fi transmise generațiilor viitoare. Tocmai acesta este motivul pentru care UNESCO a decis să creeze Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității care trebuie conservat – un mozaic multicolor care reprezintă perfect extraordinara abundență și multiplicitate a experiențelor umane care au avut un impact atât de important și de durabil în fiecare regiune a lumii.

AMI MÉG ÉRDEKELHET