O casă futuristă din anii 1960 tocmai a „aterizat” într-un parc din Anglia

O piesă iconică a arhitecturii pop din anii 1960, Casa Futuro, care seamănă cu un OZN, a fost amplasată într-o pădure retrasă de pe malul lacului din Marston Park.

Situat în Somerset, Anglia, Marston Park este un loc de joacă pentru creativitate, care găzduiește spectacole, expoziții și multe proiecte ce sunt realizate în studiourile sale creative.

Foto: Marston Park

Casa Futuro a fost visul unui arhitect finlandez, Matti Suuronen, ca un refugiu de vacanță, și este o casă ușor de transportat în cele mai frumoase locații, care altfel ar fi greu de construit acolo. Urmând tradiția cabanelor nordice de vară, Casa Futuro a fost concepută și pentru a rezista condițiilor de iarnă și a deveni o casă perfectă pentru schi. Lansată în 1968, Casa Futuro a încapsulat în arhitectură cultura pop a anilor 60, ceva rar în orice parte a lumii. În timp ce designul casei a fost lăudat peste tot pe glob, puțini oameni le-au cumpărat și, ca atare, doar 68 există astăzi la nivel mondial.

Foto: Marston Park

Casele Futuro sunt piese de calitate ale muzeului de istorie a designului și pot fi întâlnite în colecțiile Muzeului Boijmans din Rotterdam, Die Niue Sammlung din München, WeeGee din Helsinki și în multe alte instituții majore și colecții private din întreaga lume.

Casa Futuro din Marston Park este una dintre singurele case de acest gen din întreaga lume în care puteți petrece noaptea. Restaurată cu pasiune și iscusință de către artistul britanic Craig Barnes, casa oferă o experiență care este cu adevărat din afara acestei lumi. În cea mai bună parte a ultimului deceniu, de când a salvat-o din ruină din Africa de Sud și a readus-o în Marea Britanie, Barnes a redat cu grijă casei gloria sa inițială.

Foto: Marston Park

„Nava spațială" în stil scandinav va fi disponibilă pentru o perioadă limitată la Marston Park. Interiorul este la fel de futurist ca exteriorul; un spațiu surprinzător de încăpător, cu o mulțime de unghiuri puritane și mobilier fidel stilului original din anii 1960. Prețul pentru o noapte începe de la 400 lire sterline. Casa Futuro din Marston Park dispune de propriile sale facilități private și este amplasată într-o poiană, cu vedere la lac.

AMI MÉG ÉRDEKELHET