A fost aleasă cea mai sigură companie aeriană din lume pentru 2022

Pandemia a continuat să domine conversațiile despre siguranța aeriană, iar acest lucru a dus la unele schimbări semnificative în lista anuală a celor mai sigure companii aeriene din lume de pe AirlineRatings.com, un site web de evaluare a produselor și a siguranței aeriene.

Foto: Pixabay

Pentru 2022, Air New Zealand s-a clasat pe primul loc pe tabelul anual de siguranță al Airline Ratings , care monitorizează 385 de transportatori de pe tot globul, măsurând factori precum înregistrările de accidente și incidente grave ale companiilor aeriene, vârsta flotei, precum și protocoalele contra pandemiei și inovațiile operaționale.

Foto: Airbus

Compania aeriană din Noua Zeelandă și-a adjudecat primul loc „datorită recordului său excelent în ceea ce privește incidentele, numărul de inovații în cabina de pilotaj, pregătirii piloților și vârstei foarte scăzute a flotei”, a spus Geoffrey Thomas, redactor-șef al site-ului Airline Ratings. Etihad Airways s-a clasat pe locul doi, în timp ce Qatar Airways s-a clasat pe locul trei, Singapore Airlines și TAP Portugal obținând locurile al patrulea și, respectiv, al cincilea.

Lipsește vizibil din primele cinci Qantas, care a deținut titlul de cea mai sigură companie aeriană din lume între 2014 și 2017, precum și din 2019 până în 2021 (nu a putut fi găsit niciun câștigător clar în 2018). Compania din Australia ocupă de data aceasta locul al șaptelea din cauza unei creșteri a incidentelor asociate cu vârsta flotei.

Foto: Airbus

„Ultimii doi ani au fost extrem de dificili pentru companiile aeriene, cu pandemia care a redus călătoriile, iar editorii Airline Ratings s-au concentrat și pe timpul acordat de către companiile aeriene pentru a reinstrui piloții înainte de revenirea la serviciu”, explică Thomas. Air New Zealand este, de asemenea, apreciată pentru că a fost lider mondial în progresele în domeniul siguranței operaționale în ultimele patru decenii.

În unele ocazii, AirlineRatings a ales să-și numească pur și simplu câștigătorul, înainte de a enumera în ordine alfabetică restul companiilor aeriene de top. Dar site-ul web a optat recent să clasifice fiecare dintre primele 20 de companii aeriene în ordine numerică, dezvăluind o mișcare semnificativă de la an la an. De exemplu, Emirates a fost pe locul cinci pe lista din 2021, dar compania aeriană din Emiratele Arabe Unite a fost listată pe locul 20 în acest an, în timp ce Southwest Airlines a fost clasată pe locul 13 în 2021, dar nu este inclusă în noul top 20 pentru 2022.

Cele mai sigure companii aeriene pentru 2022

Foto: Airbus

  1. Air New Zealand
  2. Etihad Airways
  3. Qatar Airways
  4. Singapore Airlines
  5. TAP Air Portugal
  6. SAS
  7. Qantas
  8. Alaska Airlines
  9. EVA Air
  10. Virgin Australia/Virgin Atlantic
  11. Cathay Pacific Airways
  12. Hawaiian Airlines
  13. American Airlines
  14. Lufthansa
  15. Finnair
  16. KLM
  17. British Airways
  18. Delta Airlines
  19. United Airlines
  20. Emirates


TOP 10 CELE MAI SIGURE COMPANII AERIENE LOW-COST

AirlineRatings.com a publicat, de asemenea, o listă cu cele mai sigure companii aeriene low-cost, care sunt listate în ordine alfabetică, deoarece sunt clasate în mod egal. Acestea sunt:Allegiant Air, easyJet, Frontier Airlines, Jetstar Group, Jetblue, Ryanair, Vietjet Air, Volaris, Westjet, Wizz Air.

AMI MÉG ÉRDEKELHET