Cel mai lung traseu de bicicletă din lume oferă numeroase aventuri

The Great Divide Mountain Bike Route din America de Nord are o lungime de aproape 5.000 km și poate fi parcurs în aproximativ o lună.


Aventură, provocare, performanță la limita posibilităților umane – drumul de bicicletă care duce din Banff (sud-vestul Canadei) la Antelope Wells de la granița dintre Statele Unite și Mexic este cel mai lung din lume. Drumul The Great Divide Mountain Bike Route a fost deschis în 1997 și de atunci a fost extins de mai multe ori, așa că în prezent cea mai lungă variantă are 4.962 km.

Foto: bikepacking.com

Cel mai înalt punct al rutei este Pasul Indiana, aflat la 3.630 metri, dar în pofida terenului variat, greutatea traseului este evaluată la doar 5,5 (pe o scară de 10) de site-ul de ciclism Bikepacking. Adică, spun ei, poate fi parcurs și de către amatori, chiar dacă distanța lungă necesită pregătire și organizare temeinică: trebuie să fie pregătiți pentru toate condițiile meteorologice, iar drumul trece și prin zone locuite de urși, pume și crotali. În aceste condiții este incredibilă performanța americanului Mike Hall, care în 2016 a parcurs drumul în 13 zile, 22 ore și 51 minute, stabilind un nou record.

AMI MÉG ÉRDEKELHET